vaio w

Annonse


Nå går Sony for netbooks

Sony har tidligere uttalt seg ganske tydelig om at netbooks ikke var veien å gå, og selv om de lanserte en mini-PC i januar, kalt Vaio P, nektet de å bruke betegnelsen netbook på denne.

Nå snur imidlertid giganten, og slipper sin første ordentlige netbook, som tydeligvis også får lov å hete det.

Greie spesifikasjoner
Vaio W er navnet på den lille datamaskinen, og den er spesifisert slik en lettvekter PC burde være. Den kjører på 1.66 GHz Atom-brikke, har 1 GB med minne og 160 GB med lagringsplass. Skjermen er 10,1 tommer, men oppløsningen er på 1366×768, noe som er høyere enn standarden for denne typen maskiner.

Vaio W bruker Windows XP, som de fleste PCene i segmentet, den har innebygd WLAN, Bluetooth og webkamera, men ikke noe form for 3G-støtte.

Annonse


Sofa-PC
Sony posisjonerer nemlig Vaio W som en hjemmemaskin nummer to eller tre, som har noe mediestøtte (du kan streame media fra den til andre enheter, for eksempel), men skal først og fremst brukes til å slå opp info på nettet raskt og effektivt.

Det er uansett interessant når et slikt toneangivende selskap som Sony kaster seg på netbook-bølgen, til tross for at Vaio uansett ikke selges i Norge.

Kilde:
Engadget

Annonse