042023-fingerprint

Annonse


Ny iPhone vet hvilken finger du bruker

042023-fingerprintNye iPhone 3GS er ikke engang lansert i Norge, men det stopper ikke ryktene om nok en ny mobil fra Apple.

Vet hvilke fingre du bruker

Denne gang er det selskapet selv som sprer ryktene. Det har nemlig lekket en patent-søknad der det beskrives hvordan en berøringsfølsomskjerm kan vite hvilken finger du bruker på mobilens overflate.

Dette vil ikke bare gi en sikkerhetsfordel da den ikke vil fungere med andre enn dine fingre, men kan åpne for helt nye måter å styre mobilen på.

Føl skjermen

Tenk deg at du kan få frem forskjellige applikasjoner ved å bruke forskjellige fingre. Ganske genialt. iPod-funksjonen i iPhonen blir også genial med en sånn funksjon da man kan endre låt frem og tilbake ved å bruke forskjellige fingre.

Annonse


Apple ser også på muligheten til å implementere « Haptic Tactile Feedback». Dette gjør det mulig for brukeren å føle med fingrene hva man berører på skjermen.

Det er selvsagt ingen garanti at noen av disse teknologiene blir implementert i en ny iPhone. Det er nok uansett en stund til vi får se 3. generasjon iPhone.

Kilde:
Macrumors