MSE gir deg oversiktlig informasjon om viruset som dukker opp.

Annonse


MS-antivirus imponerer

23. juni ruller Microsoft ut Microsoft Security Essentials (tidligere kodenavn Morro) i USA, Israel og Brasil.

Rulles ut i tre land

Grunnen til at Microsoft har valgt disse landene er at utviklingen av programvaren foregår i Israel. Brasil er valgt grunnet sitt store problem med virus.

Store deler av befolkningen i sistnevnte land har ikke kredittkort noe som gjør det vanskelig å kjøpe sikkerhetspakker. Den første beta-testen blir i første omgang tilgjengelig til 75 000 personer i disse tre landene. Microsoft kommer til å oppdatere signaturdatabasen til dette sanntids-antivirus programmet tre ganger daglig. Noe som burde være mer enn nok.

En av de tre beste

OneCare var Microsofts første forsøk på et antivirusprogram (i nyere tid), men ble ingen publikumsuksess. En av grunnene var at det kostet penger, den andre grunnen var at det kom svært dårlig ut i tester tidlig i sin levetid. Senere har Microsoft har forbedret teknologien til OneCare (som også Morro bygger på).

Annonse


Det har ført til resultater. Microsoft Security Essentials er nå blant de tre beste (av 16) i en test utført i mai i år av AV-Comparatives. Programmet bruker også svært lite minne (mellom 35 og 50MB). Det eneste tegnet på at programmet kjører er et ikon nede ved oppgavelinjen der klokka er.

Endelig versjon i september?

Microsoft Security Essentials beta-testen blir rullet ut i flere land neste måned til Windows XP (Service Pack 2 eller nyere), Windows Vista og Windows 7. Ingen overraskelse: programmet har allerede lekket til fildelingsnettverkene. Den endelige utgaven forventes i september 2009.

Skal vi tro ZDnets Ed Bott virker dette programmet svært lovende. Det er lett å skjønne, det bruker lite minne og det beste av alt: det er gratis om du har en lovlig kopi av Windows. Programmet krever ingen registrering, men det kreves at du aktiverer det.

Slik ser det ut når MSE oppdaterer virussignaturdatabasen.
(Ill.: ZDNet)

Kilde:
ZDNet

Annonse