iphone3gs

Annonse


Dette visste du ikke om iPhone 3.0

Apples introduksjonsvideo til iPhone 3.0 gir deg mye info, men det er likevel noen funksjoner de glemte å fortelle om. Her er 10 av dem.

Oppe og går
Apples iPhone 3.0-firmware ble offisielt sluppet i går kveld, og de aller fleste iPhone-eiere har vært raske med å oppgradere telefonen sin. Det var imidlertid noen startproblemer for en rekke brukere, men ifølge Apple skal det hele være fikset nå.

Dermed er det bare å sette igang, og se hva telefonen faktisk har å by på.

Justerbar musikkspoling
Tidligere, når man lyttet til en sang, hadde man bare en enkel prikk man kunne flytte på for å spole fram og tilbake med. I 3.0-oppdateringen kan man imidlertid velge hvor fort den skal spole, ved å sette fingen på et scrolle-punkt til det lyser.

Annonse
Gjør man dette kan man dra fingeren mot venstre eller høyre, og man vil spole rundt i høy fart. Drar man fingeren nedover spoler man i halv fart, kvart fart eller såvidt merkbar fart.

Nye knappefunksjoner
3.0-tastaturet har fått noen små endringer. Nå har de nemlig lagt til ekstra symboler når du holder inne for eksempel “.”, hvor du får “…” som et valg.

Test ut selv, og finn en rekke nye forkortelser som dette.

Flere måter å komme til Spotlight
En av de største oppdateringene i 3.0 var den nye søkefunskjonen Spotlight. Apple viste glatt fram hvordan man enkelt kan komme til den ved å bla seg mot venstre fra første programside. Det er imidlertid ikke den eneste måten å komme til søk på.

Man kan nemlig også komme til spotlight ved å trykke på “hjem”-knappen, når man er på hovedsiden.

Applikasjoner som E-post og Kontakter har også fått egne søkefunksjoner i 3.0.

Start e-post-svar med et sitat
Den nye klipp-og-lim-funskjonen har betydd mye for helheten i iPhone 3.0, og en av de funksjonene den har dratt med seg finner vi i e-post-applikasjonen.

Har du fått en mail du vil ta et sitat fra, kan du nå enkelt markere teksten du vil sitere, og bare trykke på “reply”-knappen. Da vil du enkelt få opp en mail med sitatet, uten noe ekstra surr.

Slett individuelle meldinger
I tidligere versjoner av iPhones operativsystem kunne man bare slette hele konversasjoner i SMS-applikasjonen, og ikke enkelte meldinger. Nå har applikasjonen fått en egen “edit”-knapp, som lar deg slette enkeltmeldinger, på lik måte som i e-post-applikasjonen.

Denne knappen kan forøvrig også brukes for å markere tekst i tidligere sms-er som du vil videresende.

Åpne Safari-lenke i ny fane
Holder man nå inne på en lenke i Safari-nettleseren vil man få opp valget mellom å åpne lenken, kopiere din, eller åpne den på en ny side.

Velger man sistnevnte vil lenken åpnes i en ny fane.

Avslutt uresponsive applikasjoner
Nå som “hjem”-knappen har fått så mange nye funksjoner, holder det ikke lenger å holde inne knappen for å avslutte programmer som har hengt seg. Nå må du holde inne knappen på toppen helt til den røde slideren dukker opp, for å så igjen holde inne “hjem”-knappen til programmet lukker seg.

Rist på telefonen for å angre inntasting
Så enkelt som det høres ut. Når du er i E-post-, Meldinger-, Safari- eller Notes-applikasjonen kan du, etter at du har skrevet inn et par ord, riste på telefonen.

Da vil en liten tekstboks dukke opp som spør deg om du vil angre det siste du skrev inn.

Velg hvilken App Store-konto du skal bruke
Tidligere måtte man inn i iTunes for å velge hvilken App Store-konto du skulle bruke, for å så synkronisere med telefonen igjen før endringen ble satt i effekt. Nå kan du endre det selv via innstillinger, eller inne i App Store-applikasjonen.

Kontoen du er logget inn på vil alltid vises lengst ned.

Last ned så mye du vil
Det er ikke lenger begrensninger på hvor mange applikasjoner du kan ha installert, så lenge iPhonen har nok lagringsplass til det. Antallet applikasjonssider har blitt økt fra 9 til 11, og har totalt plass til 176 applikasjoner.

Skulle du komme over dette antallet vil ikke ikonene til applikasjonen vises, men kan finnes og startes via den nye søkfunksjonen.

Har du flere gode tips å dele med deg? Skriv gjerne i kommentarfeltet under.

Kilde:
PC World

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse