google

Annonse


Google skal bli sikrere

Over tre dusin sikkerhet- og personvernsforskere og advokater har bedt Google om å gjøre tjenestene sine sikrere.

Nå svarer Google og sier de skal vurdere det, så lenge det ikke gjør tjeneste tregere i bruk.

Gjør mailen din sikrere
Allerede i dag kan brukere velge å gjøre gmail-kontoen sin sikrere, ved å gå inn på https://www.gmail.com, fremfor den vanlige http://www.gmail.com, og man kan også velge å få den første versjonen som standard.

HTTPS står for Hypertext Transfer Protocol Secure, og blir brukt av blant annet nettbanker og flere kommersielle nettsteder som tar hånd om pengeoverføring. Nå ber flere sikkerhetseksperter Google om å innføre den samme standarden i alle tjeneste sine, slik at de kan gå frem som et godt eksempel for andre lignende tjenester.

Annonse
– Gå foran med godt eksempel!
– Ikke bare er det mange personer som ikke forstår sikkerhetsrisikoen med å brukte ukrypterte tjenester, men det er også mange som ikke vet at de har muligheten for å aktivere HTTPS, og hvor de finner det, står det i fellesbrevet sendt til Google.

– Som markedsledere innenfor nett-tjenester har Google muligheten til å bidra til genuin sikkerhet og sette standarden for resten av industrien.

Må prøves ut først
Google har nå svart via et blogginnlegg fra programvare-ingeniøren Alma Whitten, som sier de vil se nærmere på saken.

– Vi vil ha en mer helhetlig forståelse av hva som vil skje hvis vi flytter alt over til HTTPS, og hvilke eventuelle problemer overgangen kan føre med seg, før vi gjør noen permanente valg, skriver Whitten.

I første hånd vil de teste ut HTTPS for utvalgte brukere, for å se hvordan det vil foregå, og hva brukere synes om overgangen. I tillegg vil de se nærmere på hvordan de skal få det til å fungere sømløst med tjenester som Google Docs og Google Calendar.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse