Jammie Thomas får stadig tilbud om å betale mindre. Men hun nekter fortsatt å godta erstatningssummen.

Annonse


– 970 000 pr. låt er grei pris

Den enslige, indianske tobarnsmoren Jammie Thomas ble i 2007 kjent skyldig i ulovlig fildeling.

Ny sak

Thomas hadde lastet ned og opp 24 låter via tjenesten Kazaa. Platebransjen fikk gjennomslag for hun skulle betale hele 50 000 kroner pr. låt.

Seinere ble dommen kjent ugyldig, og hun fikk dermed lov til å få prøvet saken sin på ny.

– 150 000 er rimelig

Dette skjer i disse dager, i US District Court i Minneappolis. Starten på den nyåpnede saken tok en dramatisk vending i går.

Annonse


Da Thomas-Rassets forsvarer Kiwi Camara presset Sony Musics Gary Leak på hvor mye penger han mente Thomas skyldte, fikk hun til svar at et maksimumsbeløp på 150 000 dollar (nærmere 970 000 norske kroner) pr. låt er rimelig.

Omstridt filer

I stedet for å håpe på å opprettholde den opprinnelige dommen, kjører nå platebransjen knallhardt på å gi Thomas enda hardere straff.

Derfor har de nå utvidet anklagene til ikke bare å gjelde de 24 låtene hun bevislig har delt, men de 1700 låtene de fant i en delt mappe på hennes harddisk. Dette har tidligere blitt avvist som uten bevisverdi, men nye opplysninger gjør at disse filene igjen er aktuelle som bevis, i følge bransjens advokater.

-Leverte til reparasjon

Det viser seg nemlig at Thomas tok harddisken med de omstridte filene ut av PCen sin like etter at hun hadde fått melding om at hun var under etterforskning.

Platebransjen mener dette skyldes at hun ville skjule eller ødelegge bevis.

Selv hevder Thomas at hennes 10 år gamle sønn hadde ødelagt harddisken, og at hun derfor hadde levert den inn til reparasjon. I tillegg hevder hun at hun aldri mottok verken advarselen fra sin nettleverandør eller meldingen om at hun var saksøkt av platebransjen.

Kilde:
Arstechnica.com

Annonse


Annonse


Annonse