Det blir en bitter krig mellom Apple og Microsoft i årets siste halvår.

Annonse


OS X vs. Windows 7 – hvem vinner?

Gizmodo har sammenlignet kjernefunksjonene til Apples MacOSX og Microsofts Windows 7. Hvem stikker av med seieren som årets beste OS?

Duket for storduel

Begge OSer lanseres kun en måned fra hverandre (Snow Leopard: september, Windows 7: 22. oktober). Begge selskap påstår deres OS gir best ytelse samtidig som de mener de har nye nyttige funksjoner som øker produktiviteten.

Windows 7 bygger på Vista-kjernen som er mindre og krever ikke så kraftig maskinvare som forgjengeren i tilleg har brukergrensesnittet fått et finpuss. Apple fokuserer på å stokke om sin MacOS-kjerne til å bli enda kjappere. Apple har i likhet med Microsoft forbedret oppgavelinjen.

Hvem er kjappest?

Det er ikke vanskelig å kåre hvilket OS som er billigst. Apple skal kun ha 30 dollar om du eier Leopard fra før av. Windows 7 på sin side kan kanskje bli dyrere enn Vista. Det er uansett tvilsomt at du får en retail-versjon av Windows 7 Home Premium til under 1000 kroner.

Annonse


Hvilket OS klarer å utnytte maskinvarekraften best? Windows 7 har forbedret støtte for parallel processing, men Apple har tatt det enda lenger og utviklet Grand Central Dispatch som skal gjøre det enklere å programmere for fler-kjerne CPUer. Dette er viktig og det blir spennende å se hvem som stikker av med seieren i den grad det er mulig.

Les hele gjennomgangen her.

Kilde:
Gizmodo

Annonse