axxo_topp

Annonse


Falsk «aXXo» lurer fildelerne

Ivrige fildelere og filmentusiaster kjenner signaturen aXXo. Hvem som skjuler seg bak bokstavkombinasjonen er det få som vet. Når han blir avbildet, skjuler han ansiktet bak visiret på en motorsykkelhjelm. Og når han opptrer i intervjuer, bruker han aldri sitt virkelige navn.

Dette skal være filmbransjens mest ettersøkte mann. Men er det den virkelig aXXo?
(Ill.: Torrentfreak.com)

Fiende nr. 1

Og det har han trolig god grunn til. For filmbransjeorganisasjonen MPAA (Motion Picture Association of America) har i mange år drevet regulær klappjakt på ham. aXXo har i følge den britiske avisa The Guardian lagt ut over 1000 filmer ulovlig på nettet.

Og det han legger ut er ikke sære og gamle filmer for spesielt interesserte, men de nye, attraktive Hollywood-filmene – etter eget utsagn av idealistiske årsaker. Mange millioner laster ned filmene hans, noe som naturlig nok har gjort ham til fiende nr. 1 for filmbransjen.

aXXo har sine prinsipper. Han legger aldri ut såkalte forhåndsutgave eller kinooppsetninger som er filmet med håndholdt videokamera. Kildene hans er den offisielle DVD-utgivelsen. Og filene er aldri større enn at de får plass på en ordinær CD-plate. Dette mener aXXo er god nok kvalitet for menigmann.

Annonse


Leker «titt tei» med filmbransjen

I 2007 tok aXXo en pause, uten å oppgi grunn. Men mange trodde at han følte det brant litt vel mye under føttene hans, og at han derfor valgte å ligge lavt en stund.

I mars 2008 kom han tilbake på MiniNova, Pirate Bay og mange andre åpne fildelingsnettverk. Og i mars i år forsvant han igjen, for tilsynelatende å dukke opp på det lille, private fildelingsnettverket Speed.cd.

Svindler

Men det er bare tilsynelatende. For nå er det avslørt at det en annen person som bruker signaturen hans som laster opp filmer. Filmutvalget er det samme, så for piratene der ute er det ett fett.

I følge vanligvis godt informerte torrentfreak.com dreier det seg altså om en bedrager (eller hva vi skal kalle ham i dette tilfelle…).

Alternativt er det aXXo selv som tåkelegger, for at de som er ute etter ham skal tro at aXXo ikke lenger er ham.

Hvor er han nå?

Selv advarte aXXo i sin blogg på Darkside Release Group for få uker siden mot det han kalte «bogus sites and lamers». Darkside RG er en slags sentral for fildelere som først og fremst vil bidra med å legge ut, ikke for de som vil laste ned.

Den virkelige aXXo skal i følge nettstedet nå også ha forlatt Darkside RG, og akkurat nå er de ingen med krav på autoritet som kan si hvor han er på nettet eller hva han gjør.

Noen påstår at det ikke finnes noen aXXo. At figuren er oppdiktet av et kollektiv som står bak piratvirksomheten. I så fall jakter filmbransjen forgjeves på sin «Osama bin Laden».

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse