wwdc2009-849

Annonse


Her er nye iPhone!

Det ble nye MacBooks og ny iPhone! Den komplette listen over spesifikasjonene til iPhone 3GS finner du her.

Det ble en iPhone 3GS!

iPhone 3GS (S’en står for speed) er altså mobil nummer tre fra Apple. Den får samme formfaktor som 3G-modellen (skjermen er fortsatt på 3.5″ med 480×320-oppløsning). Den nye modellen har et bedre kamera (3MP autofokus og hvitbalansekontroll), 7.2 Mbps HSDPA og OpenGL|ES 2.0 for bedre grafikk. Den blir også ifølge Apple 2x til 3x ganger kjappere grunnet bedre maskinvare.

Apple iPhone 3GS reklamen:

Se Apples demonstrasjon av nye iPhone her

Annonse


Nye iPhone får bedre batterilevetid.
(Ill.: Gizmodo)

Nye iPhone kan også ta opp og redigere video med det nye 3MP-kameraet. Videofunksjonen leverer 30 bilder i sekundet samt autofokus.

wwdc2009-757

Nye iPhone får VoiceControl slik at du kan fortelle telefonen hva du vil gjøre, f.eks. å ringe mamma eller bytte låt. Ryktene stemte: iPhone 3GS får innebygget kompass. Også Nike+-støtte blir innebygget.

Prisen? 199 dollar (ca. 1200 kroner) for 16GB og 299 dollar (2000 kroner) for 32GB. Dette er prisen med AT&T-abonnement. Vi venter på norsk pris. Den kommer i hvitt og svart.

Nye iPhone kommer til Norge i juli. iPhone OS 3.0. kommer 17. juni. USA er først ute. De får mobilen allerede 19. juni (Norge er ikke sist ute, flere land får den ikke før i august). iPhone 3G blir værende på markedet med en prislapp på 99 dollar (640 kroner) i statene for 8GB.

wwdc2009-805
(Ill.: Gizmodo)
wwdc2009-807
(Ill.: Gizmodo)
wwdc2009-809
(Ill.: Gizmodo)

På ITavisens CoverItLive var 1757 personer med. 50 prosent skal kjøpe den nye iPhonen, 29 prosent skal ikke og de gjenværende 21 prosentene vurderer det.

iPhone blir GPS og Kindle-konkurrent

Apple tar opp kampen mot Amazons Kindle og lanserer bøker og blader i AppStore. Der blir det tilgjengelig 1 million bøker, 50 kjente magasiner og 170 aviser som oppdateres daglig.

Nå blir det også mulig å bruke iPhone som en skikkelig GPS. GPS-ekspert TomTom skal nemlig levere programvare og tilbehør.

Gode nyheter for deg som spiller gitar. Line6 og PlanetWaves gjør det mulig å bruke iPhone som en effektboks.

iPhone 3.0 blir tilgjengelig 17. juni og blir gratis for alle med iPhone. iPod Touch-eiere må punge ut med rundt 60 kroner.

wwdc2009-641
(Ill.: Gizmodo)
wwdc2009-629
(Ill.: Gizmodo)

Det handler om iPhone

Apple startet med å snakke om hvor mange utviklere som utvikler for iPhone og hvor bra den er for spill. Etter dette var fokuset på iPhone OS 3.0. Apple presenterte igjen hva som er å finne i iPhone i 3.0.

Apple fokuserte på MMS og forklarte at dette kommer til sommeren. Til sommeren? Om det betyr at vi i Norge må vente vites ikke. Telenor var ihvertfall på listen over operatører sammen med TeliaSonera som eier NetCom.

Apple lanserte en ny tjeneste som ved hjelp av GPSen i iPhonen gjør det mulig å finne den igjen om du har mistet den. Denne tjenesten er kun tilgjengelig for MobileMe-kunder.

For å beskytte private data kan du slette innholdet på iPhonen fra Internett.
(Ill.: Gizmodo)

Dette er viktig i nye MacOS

Snow Leopard er 64bit-OS. Dette fokuserer Apple i stor grad på. Blant annet gjør det det mulig for datamaskinen å utnytte mer enn 4GB minne.

Nummer to på lista er multicore. Hvordan kan man få programmerer til å kjøre kjappere ved hjelp av multithreading spør Apple. Istedenfor threads bruker nye MacOS Grand Central dispatch som er innebygget støtte for multi-core. Dette er en langt bedre teknologi ifølge Apple.

Exchange er nå innebygget i Mail, iCal og Address book, men man må bruke Exchange Server 2007. 29 dollar (185 kroner) blir prisen for Snow Leopard om du eier Leopard fra før av.

Snow Leopard kommer en gang i september.

Fokuserer på Snow Leopard

Etter nye MacBooks satte Apple fokuset på MacOS. I kjent Apple-stil startet de å mobbe Windows og spesielt Vista, men også Windows 7 som de mente hadde den samme gamle teknologien som Vista.

Etter mobbinga fortsatte Apple fokuset på Snow Leopard som nå skal være 45 prosent kjappere å installere (på dette området har også Windows 7 gjort store fremskritt). Docken har nå 3D-rendering.

Å åpne jpeg-bilder er 2 ganger kjappere nå enn tidligere i Snow Leopard mener Apple. PDF-dokumenter er 1.5x kjappere. Også epostklienten skal være kjappere til å gjøre oppgaver som å søke og slette.

I nye MacOS er det mulig å spille av filmer og bla igjennom PDF-dokumenter rett fra dock. Den ligner på en avansert Windows 7 superbar.

Safari 4.0 klar

Safari 4.0 har vært i beta i flere månender, men er nå klar for lansering. Safari 4.0 blir derfor tilgjengelig for nedlasting snart (vi tipper timer eller dager) til Windows og MacOS (Leopard og Tiger).

Safari 4.0 er ifølge Apple den kjappeste nettleseren uansett plattform. Nye QuickTime X ble også vist frem, men er det bedre codec-støtte som Windows 7 nå har i Windows Media Player?

Safari 4.0 og Chrome klarer begge Acid3-testen 100 prosent.
(Ill.: Gizmodo)
Også QuickTime 10 ble vist frem. Den nye spilleren ligner mye på iTunes.
(Ill.: Gizmodo)

Ny Macbook lansert

Apple startet konferansen med å lansere en ny tynn 15″ Macbook Pro med en batterilevetid på 7 timer. Den skal kunne lades 1000 ganger og vare i minst fem år.

I tillegg til å lansere en ny 15″ setter Apple ned prisen på Macbook Pro med 17″ skjerm.

«Norske priser på 13-tommeren blir henholdsvis 10 490 og 12 990 kroner, mens 15-tommeren kommer i tre utgaver med prislapper på 14 990, 16 490 og 18 990 kroner», ifølge DinSide.no.

«17-tommeren går ned i pris, og ligger nå på 20 990 kroner. MacBook Air vil koste 12 990 og 15 990 kroner».

Her er alle de nye MacBookene på rad og rekke.

wwdc2009-121
(Ill.: Gizmodo)
wwdc2009-139
(Ill.: Gizmodo)

Ryktene

Det er svært stor sjanse for at Apple i kveld kommer til å lansere en ny iPhone. Mest sannsynlig en modell med 32GB minne i hvitt og svart og kanskje med OLED-skjerm og bedre batteri.

Det er også mange rykter om at den nye modellen har et stort fokus på videoredigering. En ny modell med bedre kamera, bedre skjerm, batterilevetid og mer minne til musikk, bilder og filmer sannsynlig.

Det ryktes også at iPhone OS 3.0 blir gjort tilgjengelig for nedlasting allerede i kveld etter lanseringene. Vi venter i spenning og holder deg løpende oppdatert!

Ikke vanskelig å se at det er fokus på nye Mac OS.
(Ill.: engadget.com)

WWDC
2009

Kilder:
Apple
Gizmodo

Annonse