Apple, Google, Microsoft, Opera og Mozilla kjemper en beintøff kamp om brukere.

Annonse


Chrome for Mac og Linux

Google lanserte i natt sin Chrome-nettleser for Mac og Linux. Tidligere har bare Windows-versjonen vært tilgjengelig.

Ingen YouTube-støtte

De to nye versjonene er likevel svært uferdige, og Google anbefaler ingen å bruke dem til daglig. I følge Google har de nye versjonene over 400 feil hver, og det er ukjent når de forlater alfa-stadiet til fordel for en public beta-versjon.

Blant annet mangler både Linux- og Mac-versjonen Flash-støtte, noe som blant annet betyr at du ikke kan spille av videoer fra YouTube.

Allerede i februar ble de de første bildene av Mac-versjonen lekket, men det er først nå det faktisk foreliger en versjon som kan installeres.

Annonse


Må søke

Det dreier seg om versjoner som bare er tilgjengelig for noen få utvalgte betatestere. Linux- og Mac-versjonene ligger ikke ute til vanlig nedlasting. Du må søke om å få lov å teste dem (mac-versjonen kan du søke om HER). Du kan også laste ned Mac-utgaven direkte HER (takk, tmn!).

Chrome har foreløpig ikke vært noen kjempesuksess for Google. Internasjonalt har nettleseren bare klart å erobre 1,8 prosent av «markedet», mot for eksempel Firefox sin andel på 23 prosent.

Større enn Safari, i hvert fall

Fortsatt er det Internet Explorer som er størst, med 65,5 prosent (alle versjoner).

Blant ITavisens lesere er det i mai 3,1 prosent som brukte Chrome. Det er slett ikke verst, tatt i betraktning av at det bare er 0,4 prosent av våre lesere som bruker Apples Safari-netleser , i følge tall fra TNS-Gallup.

Kilde:
CNET News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse