virus_istock

Annonse


EU krever ny nett-lov i Sverige

virus_istock
(Ill.: iStockPhoto)
EU-kommisjonen saksøker Sverige, for å få regjeringen til å innføre en lov som tvinger nettleverandører til å spare på brukerinformasjon på opp til to år.

IPRED-trøbbel
Etter at IPRED-loven ble innført i Sverige har det vært mye snakk om personvern i nabolandet. IPRED-loven gjør det lettere for rettighetshavere å få has på ulovlige fildelere ved å gå direkte til kilden uten å gå gjennom politiet først, men mange er redde for å bli unødvnedig overvåket.

Flere nettleverandører i nabolandet har unngått problemet ved å slette persondataen de har så fort som mulig, for å dermed kunne si til rettighetshaverne at de rett og slett ikke har informasjonen de er ute etter.

Saksøker Sverige
En EU-lov ble vedtatt allerede i 2006 for å unngå problemer som dette. Den tvinger nettleverandører å lagre persondata mellom 6 måneder helt opp til to år, for å hjelpe til i etterforskning i blant annet fildelingssaker.

EUs medlemssland skulle ha innført denne loven allerede i mars, men Sverige har av en eller annen grunn aldri fått karret seg til å gjøre det. Loven har fortsatt ikke blitt innført i det svenske lovverket, noe EU-kommisjonen ikke ser lyst på.

Nå har saken gått så langt at Sverige blir saksøkt, for at loven skal innføres så raskt som mulig.

Ber om utsettelse
Ifølge den svenske avisen Svenska Dagbladet har den svenske regjeringen allerede sagt at de har planer om å innføre loven i løpet av de neste to månedene, og har bedt om utsettelse på 6 måneder.

Loven, når den først kommer, vil sette enda større press på nettleverandørene, som fram til nå har vegret seg for å ta ansvar for brukernes nettvaner.

Kilde:
Ars Technica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse