Artistorganisasjonen FAC er lite glad for lover som lar nettleverandører kaste ut kundene sine. Robbie Williams er ett av medlemmene.

Annonse


Superstjerner mot «Three Strikes»

Frankrike har som første land vedtatt at fildelere som laster ned ulovlig materiale kan kastes ut av nettet av sin nettleverandør etter tre advarsler – det såkalte «Three Strikes»-prinsippet.

– Ikke kast dem ut!

Det liker artistorganisasjonen Featured Artists Coalition (FAC) dårlig. I denne organisasjonen finner vi musikkjendiser som Robbie Williams, Craig David, David Gilmour (Pink Floyd), Iron Maiden, Radiohead, Kaiser Chefs og Travis.

Artistorganisasjonen FAC er lite glad for lover som lar nettleverandører kaste ut kundene sine. Robbie Williams er ett av medlemmene.
(Ill.: Capitol Records)

Artistene protesterer mot den franske loven, og på generelt grunnlag mot platebransjens ønske om å kaste piratene ut av nettet.

– Skammelig å legge ansvaret på andre

– Det er ikke første gang FAC blir tvunget til å stille spørsmål ved om platebransjen representerer oss artister på en god måte ved å foreslå slike tiltak, skriver den kjente visesangeren Billy Bragg i et innlegg i den britiske avisa The Guardian.

Bragg, som er prominent medlem i FAC, fortsetter med å si at han synes det er skammelig at musikkindustrien skyver ansvaret for piratkopiering og fildeling over på en annen bransje. Samtidig tviler han på om drastiske tiltak som utestenging fra nettet vil bli effektive.

Annonse


– Abonnement løsningen

– Teknologien har så langt ligget i forkant av håndhevelsen av loven. Alle fildelere som frykter å bli tatt kan jo bare kryptere trafikken sin, skriver han.

Han mener en abonnementsordning på filutveksling er veien å gå for platebransjen. Bare slik kan artistene håpe på å få betalt for at musikken deres flyter på nettet, mener han.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse