Dette kjekke, lille programmet lar deg fjernstyre torrentnedlastinger på din Mac med iPhone. Men Apple liker det så dårlig at de har bannlyst applikasjonen fra App Store.

Annonse


Apple bannlyser torrent-program

Drivetrain er en liten iPhone-applikasjon som brukes som fjernkontroll til OS X-programmet Transmission.

Mac-svar på µTorrent

Transmission er for Mac-brukere hva µTorrent er for Windows-brukere – en lettvektsklient som er enkel og grei å bruke når man skal laste ned filer via torrentsystemet.

Men Apple liker tydeligvis programmet så dårlig at de ikke tillater at det fjernstyres via en iPhone.

– Krever tilleggstid

Selskapet Maza Digital, som står bak Drivetrain, fikk først denne noe gåtefulle begrunnelsen fra Apple på hvorfor applikasjonen ikke kunne passere nåløyet:

Drivetrain krever uventet tilleggstid for å bli vurdert.

– Brukes ofte til å bryte rettigheter

Så kom denne:

Denne kategorien applikasjoner brukes ofte for å overtrede tredjeparts rettigheter. Vi har valgt å ikke publisere denne typen applikasjon i vår App Store.

– Latterlig avslag

Maza kaller på sin side avslaget for latterlig, og mener at Apple med dette kriminaliserer torrentteknologien i seg selv. Dessuten – påpeker de – kan dette programmet bare brukes til å starte, stoppe og slette torrentfiler – ikke til nedlasting i seg selv. Det er det Transmission som ta seg av – et program Apple ikke har uttrykt noen innsigelser mot.

– Apple ser ut til å ha bestemt seg for at alle applikasjoner som har noe å gjøre med BitTorrent (selv om applikasjonen ikke laster ned/opp noe som helst) skal behandles som «noe som ofte brukes med den hensikt å bryte tredjeparts rettigheter» og dermed kandidat for å bli kastet ut, heter det i en kommentar fra selskapet.

Kilde:
iLounge.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse