Martin Bekkelund (Friprogsenteret) mener plate- og filmbransjen selv er medansvarlig for pirat-uføret de har havnet i.

Annonse


Pirat-dokumentar fra «drittunge»-Even

For to uker siden skrev ITavisen om 18-åringen Even Sandvold Roland, som syntes det var dumt at han ikke på lovlig vis kunne kjøpe Dave Matthews Bands nye album på iTunes i forkant av lanseringen. Dette var bare mulig for amerikanske kunder.

Frekt svar

Sanvold klaget sin nød på Twitter, og fikk dette svaret fra Terje Pedersen i Warner Music Norge:

«Da synes jeg du skal stjele den, så kan du skryte av prosessen på drittungebloggen din etterpå. Vil jo ikke at du skal være sint.»

Stor medie-ståhei

Saken spredte seg fort ut over Twitter-nettet, og endte til slutt opp i media i stor skala. Det hele toppet seg da Even ble invitert til Norske Redaktørforenings landsmøte, der han ble mottatt med applaus.

Annonse


Terje Pedersen har seinere lagt seg helt flat og beklaget det hele. Men platebransjen sliter fortsatt med et dårlig image, og piratkopieringen og fildelingen florerer stort sett som før.

Egen dokumentar

Even Sandvold har sammen med Christian Werner Skovly laget en videodokumentar der han intervjuer tre av Norges kapasiteter på fildeling og piratproblemetikk: Martin Bekkelund (Friprogsenteret), Eirik Solheim (NRKbeta) og Gisle Hannemyr (Universitetet i Oslo).

De tre er relativt enige om at underholdningsbransjen stort sett har seg selv og takke for at produktene deres florerer gratis på nettet. Selv om de på ingen måter støtter ulovlig fildeling.

Se selv:

Du finner mer på Even Sandvold Rolands blogg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse