windows-logo

Annonse


Den store Windows 7-hemmeligheten avslørt

Før helgen avslørte Microsoft den siste hemmeligheten i Windows 7, deres kommende, og svært etterlengtede operativsystem. I forbindelse med at den nesten ferdige versjonen av OSet, såkalt Release Candidate, ble lekket, snakker Microsoft nå om hvordan Windows 7 behandler programmer skrevet for Windows XP.

Full støtte
XP-modusen skal i korthet kjøre eldre XP-programmer som ikke støtter Windows 7. For å aktivere denne modusen må brukeren laste ned et program (gratis for registrerte eiere av Windows 7 Professional, Enterprise og Ultimate). Deretter vil det være fritt frem for å kjøre alle programmer som ikke fungerer på Windows 7 gjennom en XP-emulator.

Kompatibilitetsmodusen gjør at XP-programmene som installeres også blir lagt inn på ditt Windows 7-skrivebord, slik at alt holdes innenfor Windows 7-rammene, uten at du trenger å opprette et nytt skrivebord eller noe lignende. Praktisk.

Populær løsning
Programmet gjør det langt mer fristende for bedrifter å oppgradere til Windows 7, da brukerne er sikret så godt som hundre prosent kompatibilitet med programvare som finnes der ute. Og det ser allerede ut til at nyheten er blitt svært godt mottatt, basert på tilbakemeldinger på diverse blogger.

Annonse


Nok et pluss i boka for Windows 7. I samme slengen har Microsoft også bekreftet at RC-versjonen av OSet vil være offentlig tilgjengelig fra 5. mai (30. april for MSDN- og TechNet-abonnenter).

Kilder:
Cnet
The Windows Blog

Annonse