bluray

Annonse


Nå kommer Blu-ray til mobil

En applikasjon utviklet av selskapene BluFocus og NetBlender vil endelig gjøre det mulig å se på alt ekstramaterialet som følger med på Blu-ray-disker for alle de som ikke har tid.

Programmet innebærer nemlig at du skal kunne overføre ekstramaterialet og annet bonusinnhold til mobiltelefoner. Telefonene som støttes er iPhone/iPod Touch, Palm Pre, Android-plattformen og Blackberry. Du skal naturligvis ikke kunne rippe selve filmen til telefonene, men alle tilleggene som kommer med på disken.

Nettbasert
I følge BluFocus er det teknologier som BD Live og BD-J som er den virkelige fremtiden for Blu-ray, ikke bare høyoppløselig bilde. Det er BD Live som er nøkkelen til BD Touch (som programmet heter), og for at programmet skal fungere optimalt kreves det en Blu-ray-spiller som støtter BD Live Profile 2.0.

Dessuten må filmene selv støtte BD Touch, men i følge utviklerne er det ekstremt enkelt å implementere, og de håper at de fleste filmdistributørene vil være med.

Annonse


Nedlastningen av BD Touch til mobiltelefon er gratis, og programmet kan blant annet også brukes som fjernkontroll til din Blu-ray-spiller.

Kilde:
TechRadar