nokia

Annonse


Dårlig nytt fra Nokia

Klokken 12 i dag ble Nokias kvartalsrapport gjort offentlig. Det er liten tvil om at økonomikrisa har rammet IT- og telekombransjen hardt.

Dårlig tegn
Som markedsledere pleier Nokias kvartalstall si mye om utviklingen av mobilmarkedet verden over. Tallene som ble publisert i dag er langt ifra positive.

Omsetningen for selskapet falt fra 12 660 millioner euro i første kvartal 2008, til 9 274 millioner euro i første kvartal 2009.

Verre enn antatt
I fjor i samme tidsperiode kunne selskapet skilte med et overskudd på 1607 millioner euro før skatt. I år gikk imidlertid selskapet i underskudd med 12 millioner euro.

Annonse


Dette var langt under analytikernes forventninger, som hadde spådd et overskudd på 260 millioner.

Leder fortsatt
Nokia kan imidlertid trøste seg med at de beholder sin posisjon som markedsledere, med solide 37 prosent av markedet. Dette er en nedgang fra fjorårets 39 prosent, men fortsatt nok for å holde unna konkurrentene.

Det blir også rapportert at flere distributører har begynt å ta inn færre og færre mobiltelefoner for å slippe usolgte telefoner på lagret, noe som selvfølgelig påvirker Nokias og andre mobilselskapers produksjon.

Nokia solgte hele 19 prosent færre mobiltelefoner i første kvartal i år enn tilsvarende tidsperiode i fjor.

Kilde:
Idg

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse


Annonse