bluetooth logo.jpgeef2df4e-c7a8-4c04-b55a-6bfd3b53

Annonse


Nye Bluetooth lover superhastighet

Bluetooth 3.0-standarden er på vei, og den 21. april er det duket for offisiell avsløring av den nye trådløse teknologien.

Bluetooth er nå godt etablert i mobiltelefoner, bærbare PCer og spillkonsoller som en grei måte å koble sammen enheter på. 3.0-versjonen lover imidlertid masse forbedringer, de fleste av disse vil bli vist frem på den kommende lanseringen.

Bruker WLAN
Det vi allerede imidlertid vet er at Bluetooth 3.0 vil bruke en unik måte å maksimere hastigheten på. Enheter som er koblet sammen med Bluetooth 3.0 og samtidig støtter WLAN (802.11n-standarden) vil kunne benytte den økte hastigeten det trådløse nettverket gir.

Det krever ikke en gang at man har trådløst nettverk tilgjengelig – Bluetooth opretter en 802.11n-forbindelse direkte mellom maskinene, noe som åpner for dramatiske økninger i hastigheten. 802.11n støtter i teorien opp til 600 Mbit i sekundet.

Denne vekslingen mellom tilgjengelige trådløse teknologier sørger også for at strømmen spares, og samtidig blir BT 3.0 bakoverkompatibelt med eldre enheter.

Andre forbedringer
Bluetooth 3.0 sørger også for at det skal være færre problemer med enheter som kobler seg fra hverandre, som handsfree og denslags.

Flere detaljer og informasjon om produsenter og konkrete produkter kommer den 21. april.

Kilde:
Mobile Tech Today

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse