Tromsø fra lufta

Annonse


MS oppdaterer karttjeneste

Selv om Google Maps – og Google Earth – er på mange måter blitt standarden for satelittbilder på nett, gir ikke Microsoft opp konkurransen. Deres Virtual Earth er en solid tjeneste med bildekvalitet som ofte overgår Google sitt materiale.

Svære oppdateringer
Det er også hyggelig at bildedatabasen oppdateres jevnlig. I februar ble det lagt til 55 TB med data, da i hovedsak de såkalte “bird’s eye”-bildene, som viser gode flyfotoer tatt fra skrå vinkel. Flere små og store byer rundt om i verden ble oppdatert, inkludert Bergen.

Mars-oppdateringen, som nylig ble lastet opp, er på “bare” 21 TB, men dekker over langt større deler av verden. Det er nemlig kun snakk om flate 2D-bilder i denne omgang, men til gjengeld omfatter oppdateringen et massivt antall byer i svært mange land.

Nytt i nord
Når det gjelder Norge er det fire nyheter i mars-oppdateringen: Tromsø, Harstad, Mjøseregionen og Vestfoldkysten. Og de ser definitivt flottere ut enn Googles utgaver.

Annonse


Hyggelig at oppdateringene fortsetter å komme, og vi ser frem til mer.

Du kan lese hele nyhetslisten her.