Pocket Yoga er kledd i brunt lær, som en luksusbil. Og mye skjuler seg under panseret...

Annonse


En slik laptop har du aldri sett før

Vi har fått mini-PC-er. Og vi har fått mobiltelefoner som gjør det aller meste som en bærbar PC gjør. Hva mer kan hjertet begjære?

Erstatter Netbook?

Mye mer, mener kinesiske Lenovo – som tidligere var IBMs PC-avdeling.

Selskapet har nemlig laget en såkalt konsept-PC som de mener peker framover mot hva kundene vil spørre etter når røyken har lagt seg i kampen mellom Acer One, Asus Eee og alle de andre mini-laptopene.

Var ingen spøk

For temmelig nøyaktig en uke siden lekket disse bildene ut på nettet.

Annonse


Vi må innrømme at vi trodde det var en eller annen form for dårlig spøk. For hvem ville tro at en avlang PC med en skjerm som var svært mye lenger i bredden enn i høyden skulle være den nye idéen fra Lenovo?

Men nå bekrefter sorsyne oss Lenovo selv konsept-maskinen. De vil ikke svare på spørsmålet om den noen gang vil bli satt i produksjon. Men de tror åpenbart at maskinen, som har fått navn etter en form for indisk gymnastikk, har noe for seg.

Kledd i lær

Dette er ikke en hvilken som helst laptop med snodig form. For det første: Kabinettet er kledd i lær. Ja, du leste riktig: Lær. Brunt lær, til og med.

For det andre: Tastatur og fungerer som to enheter, uavhengig av hverandre. Ønsker du en tradisjonell laptop, fungerer den som det. Og vil du ha en såkalt tablet-PC, kan du vri skjermen. Og dersom du vil skille skjerm og tastatur helt og for eksempel bruke skjermen på avstand eller bare bruke en ekstern skjerm, kan du skille de to delene helt.

Uttrekkbar mus

Og for det tredje: Musa er ikke den tradisjonelle plata nederst på midten av tastaturet. I stedet dras den ut av tastaturet med en lærstropp – ikke ulikt den musa vi husker fra HPs knøttlille (og veldig kjekke) Omnibook fra begynnelsen av 90-tallet.

Helt ukjent er konseptet ikke. Allerede i 1986 lagde Panasonic en lignende maskin kalt FH-2000. Og Sony er inne på noe av det samme med sin nye Vaio P, som ble presentert for første gang under CES-messen i Las Vegas i januar i år.

Ingen av disse utgjør likevel et så radikalt brudd med gjeldende designkonvensjoner som Pocket Yoga. Kanskje alle bærbare maskiner en gang vil bli bygd på denne måten?

Kilde:
BetaNews.com

Annonse