PC-er med Windows har ikke bare markedsdominans - de øker avstanden dramatisk til Mac. Nå har de fått bra design også, noe denne nye Dell-maskinen er et eksempel på.

Annonse


Verdens peneste Dell?

Tirsdag kunne vi fortelle at Dell er klar med en bærbar PC med design som lgger seg tett opp til Apples MacBook-maskiner.

Alt-i-ett mediesenter

Nå kan vi fortelle at verdens største PC-produsent satser på godt design også når det gjelder stasjonære.

Studio One 19 er Dells svar på iMac, med integrert skjerm og elektronikk. Dell betegner maskinen som et alt i ett-mediesenter.

Maskinen har – i motsetning til Apples maskiner, men i likhet med Apples mobiltelefoner – pekeskjerm med såkalt multitouch. Det vil si at du kan forstørre og forminske elementer på skjermen ved hjelp av to fingre.

Annonse


Også konkurrent til Asus og HP

Modellen, som like gjerne kan være et svar på HPs IQ820 eller Asus ET1602, er ellers utstyrt med Core 2 Quad prosessor, 4GB RAM, 750GB harddisk, 6 USB-porter, integrert 1.3 megapiksel webkamera, NVIDIA GeForce 9400 grafikkort og Blu-ray-spiller.

Skjermen er 18,5 tommer stor, og skal være utstyrt med en helt spesiell form for belegg som skal hindre fingeravtrykk.

Ganske billig

Prisen ligger på 4200 kroner i Japan, der maskinen lanseres først. Den er ventet til USA i løpet av våren, og vil trolig dukke opp i Europa og Norge før sommeren. Den norske prisen vil trolig ligge på rundt 5500 kroner, inklusiv moms og «plunder og heft».

Du finner en grundig gjennomgang (med disseksjon) av maskinen HER