Det svenske Piratpartiet var først ute. Her under demonstrasjonene i forbindelse med rettssaken mot Pirate Bay.

Annonse


Piratparti-medlem fikk sparken

Jonas Bergling jobber som IT-konsulent for et svensk vikarbyrå. En av kundene til byrået er norskeide EDB Business Partner.

Deltok i chat

På oppdrag i dette selskapet fikk Bergling plutselig vite at han ikke var ønsket lenger. Årsaken var at mandag i forrige hadde deltatt i en nettprat på den svenske nettavisen NA.se.

I løpet av nettpraten ga Bergling uttrykk for at han støttet Piratpartiets program. Noe som ikke er så overraskende, siden han er medlem i samme parti og til og med lokal representant for partiet i Örebro.

Erklært uønsket

Nettpraten ble for sterk kost for sjefen i det norskeide firmaets avdeling i Örebro, som torsdag fortalte IT-konsulenten at han ikke var ønsket lenger.

Annonse


Bergling måtte pent forlate bedriften for godt, og fikk beskjed om å legge igjen nøklene hos vikarbyrået.

– Burde ikke skje i et demokrati

– Da jeg nettopp hadde gått fra jobben torsdag ble jeg oppringt av min sjef som meddelte at jeg ikke fikk komme tilbake fredag morgen. Nøkler og adgangskort kunne jeg legge igjen hos vikarbyrået, noe jeg fikk vite da jeg kom dit. Det føles på ingen måte bra å bli behandlet på denne måten. Slikt burde ikke skje i et demokrati, sier Jonas Berglinjg til NA.se.

Bergling har nå kontaktet jurist for å få en avklaring på om det han har opplevd er i tråd med svensk lov.

Omstridt parti

Piratpartiet arbeider for å tilpasse opphavsretten til moderne teknologi, og regnes som en arg motstander av platebransjen og filmbransjens forsøk på å få bukt med den ulovlige fildelingen.

Partiet har nå over 12 000 medlemmer i Sverige, noe som er flere enn de etablerte partiene Miljöpartiet och Vänsterpartiet.

Stiller ved valg

Piratpartiet stilte liste ved siste Riksdagsvalg. der fikk de ikke inn noen representanter. Nå håper de de å bli representert i Europaparlamentet.

Partiet blir ofte forbundet med The Pirate Bay. Men selv om de stort sett er enige politisk, benekter begge parter at de har noe formelt samarbeid.

Se også Støttet Piratpartiet – måtte gå på dagen (digi.no)

Annonse