snowleopard 3

Annonse


Se de ferske bildene av Snow Leopard

I begynnelsen av februar kom nyeste versjon av Apples OS X 10.6 «Snow Leopard» ut, med byggenummeret 10a261. Nå har de første bildene fra det kommende OSet kommet.

Fleste endringer under panseret
Allerede da Snow Leopard først ble annonsert gjorde Apple det klart at de ikke ville gjøre så mange endringer i brukergrensesnitt og funksjonalitet, men heller fokusere på å gjøre operativsystemet så lettkjørt og stabilt som mulig.

Likevel er det et par små-endringer som har blitt gjort det kan være verdt å legge merke til.

Blant annet har det blitt langt enklere å egendefinere snarveier i operativsystemet. Kategoriene de ulike snarveiene er delt opp i har blitt enklere å finne fram i, og nå slipper du å scrolle deg gjennom gigantiske lister for å finne hvilket snarvei du vil bruke – bare dobbelklikk og velg selv.

Annonse


snowleopard 1

I tillegg tar nå de fleste applikasjonene langt mindre plass og drar mye mindre ressurser, mye fordi de har blitt bygget om i Cocoa og støtter nå 64-bit.

snowleopard 2

Ny knapp for søppeldunken
Søppeldunken har også fått en ny funksjon, hvor man nå for opp en “legg tilbake”-knapp når man trykker på en fil. Logisk nok legger filen seg tilbake der den opprinnelig var hvis du trykker på den.

Quicktime Pro-funksjonene som tidligere har kun har vært tilgjengelige etter betaling har nå blitt integrert i den vanlige versjonen, noe vi har skrevet om tidligere.

Drill deg ned i mappene
En av de største forbedringene som har blitt gjort på brukergrensesnitt er muligheten til å «drille» videre når du ser på filer i «stacks». Stacks ble innført i Leopard, og lot brukere se i mapper på dock-en uten å åpne opp finder. Nå kan man også gå videre ned i filstrukturen, helt uten å åpne opp finder. Fiffig.

Basert på dagens progresjon i bugrapportering og fikser regnes det ikke med at Snow Leopard vil komme i butikkene første kvartal 2009, som tidligere har blitt spekulert. Apple sier som vanlig ingenting.

Kilde:
World of Apple