Telenor-kunde? Da kan du også snart få iPhone.

Annonse


Telenor får iPhone

Ifølge Telenor.no har selskapet fått i land en avtale med Apple. Dermed er det over for Netcoms iPhone-monopol.

Telenor med Apple-avtale

Først var det Netcom som fikk lov å selge iPhone, så kom de uten binding i norske nettbutikker og nå har altså Telenor Bedrift sikret seg den populære mobilen.

«Telenor ASA annonserte i dag at man har signert en avtale med Apple om å tilby iPhone 3G i Sverige, Danmark og Norge i løpet av de kommende månedene. Mer informasjon vil komme ved et senere tidspunkt», skriver selskapet på sin pressenettside.

– Bra med konkurranse

– Vi jobber med en løsning for privat og bedrift, forklarer informasjonssjef Atle Lessum i Telenor Norge til ITavisen. Lessum kan på det nåværende ikke si noe om abbonementstypene eller priser med lover at mer informasjon skal komme snart.

Annonse


– Det er bra Netcom får konkurranse nå, forklarer Lessum.

– Bare et tidsspørsmål

– Det er ikke så veldig overraskende at Telenor nå får iPhone. Avtalen med oss var ikke eksklusiv, så det var i grunnen bare et tidsspørsmål, sier kommunikasjonsjef Øyvind Vederhus i NetCom til ITavisen.

Han mener det er for tidlig å si om den nye konkurransesituasjonen vil påvirke prisene.

– Mer fokus

– Uansett er det postivt også for oss med enda mer fokus på iPhone. Og så kan jo folk bytte fra Telenor til NetCom etter at bindingstiden på ett år er over, sier Vederhus med et smil.

For NetCom har iPhone betydd en vesentlig økning i inntektene fra mobilt Internet. mens en gjennomsnittlig mobilbruker bare bruker 2-3 Megabyte i måneden, ligger en iPhone-bruker på 102 Megabyte i snitt.

– Før iPhone kom trafikken stort sett fra PC med USB-dongle. Nå ser vi at håndsett kommer etter, og det kan vi takke iPhone for, sier Vederhus.

Annonse