pirat_warez

Annonse


Sverige og Canada satt på «piratliste»

Hvert år slipper USAs handelsdepartement (US Trade Representative) deres «Special 301», en liste over land de mener har for dårlig kontroll på opphavsbeskyttet materiell.

I år ser det ut til at Sverige kan gjøre sin første entré.

Vil sette fokus på anti-piratarbeid
Det hele gjøres i håp om at land som blir satt på listen skal jobbe hardere i kampen mot piratkopiering, slik at de kan komme seg av listen igjen.

Nå har den USA-baserte gruppen International Intellectual Property Alliance, (IIPA) kommet ned sine forslag til listen.

Annonse


Store navn
IIPA består av en rekke medieorganisasjoner som jobber hardt for å beskytte sitt materiale, som Business Software Alliance, Entertainment Software Association, Motion Picture Association of America, og Recording Industry Association of America.

Deres liste består av 38 land de mener bør gjøre mer for å slå ned på piratkopiering.

Kina, Russland og… Canada?
Ikke overraskende havner Kina høyest på listen, etterfulgt av Russland. Tredjeplassen går til Canada, som også anses av IIPA for å være et «høy-risiko»-land når det gjelder piratkopiering av opphavsbeskyttet materiale.

Listen følges opp med land som Argentina, Brunei, Chile, Egypt, India, Indonesia, Mexico, Pakistan, Fillipinene, og Thailand.

Sverige på «vanilla list»
Videre lister IIPA opp de neste 25 landene som også bør gjøre noe med piratkopieringen i landet sitt, men som likevel ikke sliter like mye som de tidligere nevnte. Her dukker blant annet nykommerne Sverige, Bulgaria og Kazakhstan opp, grunnet “nylig urovekkende utvikling av lovverket i deres respektive markeder”.

Taiwan kan prise seg lykkelige for å være av listen for første gang på 10 år.

USTR må bli ferdig med sin endelige liste i løpet av den 30. april. Uansett har medie-industrien i USA talt, og nabolandet vårt ser ut til å få en hard tid framover.

Kilde:
Ars Technica