Microsoft skal utvide antallet egne butikker kraftig. Her fra en prøve-butikk.

Annonse


Windows i MS-sjappa på hjørnet?

Apple har utvilsomt hatt stor suksess med sin «Apple Store»-butikkjede, der de selger egne produkter. I tillegg finnes det en mengde butikker (blant annet Humac og Eplehuset-kjedene i Norge) som er uavhengige av Apple, men som primært selger Apple-produkter.

6000 kvadratmeter prøve-sjappe

Microsoft har tidligere benektet at de vil starte egne butikker, men like fullt har de laget en prøvebutikk bak lukkede dører. Hensikten skal i følge Microsoft-ledelsen være å skaffe seg erfaringer med butikkdrift.

I «butikken» på 6000 kvadratmeter finnes det i tillegg til pakker med Windows og Office også en rekke PCer og hjemmeunderholdningsprodukter.

Misbruk av billig-butikk

Felles for dem alle er at de på en eller annen måte bruker Microsoft-programvare. Dermed burde ikke butikkene ha noe problem med å fylle opp hyllene, om det skulle vise seg at de blir noe av utenfor Microsofts hovedkvarter.

Annonse


Butikken må for øvrig ikke forveksles med utsalget som Microsoft tidligere drev med tanke på egne ansatte og besøkende. Her kunne de heldige utvalgte kjøpe programvare og andre Microsoft-produkter til latterlig lave priser.

Har prøvd seg før

Butikken ble imidlertid nedlagt på grunn av at de ansatte kjøpte store mengder og solgte videre…

Microsoft har faktisk drevet en egen butikk i San Francisco, men denne ble lagt ned så tidlig som i 2001.

I 2005 kom ideen opp igjen. Den gangen gikk det rykter om at Microsoft ville kjøpe seg plass midt på Manhattan i New York, med en prestisjebutikk på Times Square. Dette ble det imidlertid ikke noe av.

Det er imidlertid fullt mulig å kjøpe Microsoft-produkter på nettet, og i USA har selskapet til og med sin egen nettbutikk.

Kilder:

Annonse