harddisk

Annonse


Framtiden er sikret

En gruppe bestående av blant annet seks av de største harddisk-selskapene i verden har gått sammen for å ferdigstille en teknologi som skal gi sikrere harddisker i framtiden.

Maskinvare-kryptering
Teknologien gjør det mulig for selskapene å tilby harddisker med ekstremt kraftig kryptering innebygd i maskinvare-nivå, ikke bare i programvaren.

teknologien vil kunne implementeres i vanlige harddisker, eksterne-harddisker, usb-minnepinner og SSD-enheter.

Ingen tilgang uten passord
Når krypteringen først er slått på vil det ikke være mulig å få tilgang til informasjon på harddisken uten et passord. Passordet må skrives inn før operativsystemet starter, og uten det vil hele harddisken være ubrukelig.

Annonse


Engang ikke formatering vil være mulig uten det riktige passordet.

Store navn
Det er gruppen Trusted Computing Group (TCG) som står for fremskrittet, og består av Fujitsu, Hitachi GST, Seagate Technology, Samsung, Toshiba, Western Digital, Wave Systems, LSI Logic, Unlink Technology og IBM.

Den nye krypteringsteknologien har tatt 6 år å utvikle, og flere av de tidligere nevnte selskapene har allerede implementert støtte for krypteringsteknologien (Seagate, Fujitsu og Hitachi).

En av fordelene med den nye teknologien er at den er så mye enklere å bruke sammenliknet med tidligere programvareløsninger.

Som kryptering kan brukere velge mellom enten 128-bits- eller 256-bit-AES-kryptering.

Kilde:
IDG

Annonse