britannica

Annonse


Wikipedia får konkurranse

Encyclopædia Britannica, den pristisjetunge, engelske encyklopedien, har lenge vært skeptiske til Wikipedias utrolige popularitet på nettet. Flere ganger har de pekt på at deres egne artikler er mer troverdige, ettersom de er skrevet av utdannede mennesker med riktig spisskompetanse, fremfor Wikipedias artikler som er skrevet av tilfeldige besøkende.

Nå lar de imidlertid brukere få innpass til nettutgaven sin, slik at artikler kan utfylles og forbedres av brukerne selv.

Filtrerer før, ikke etter
Det er imidlertid én stor forskjell fra Britannicas fremgangsmåte, og Wikipedias. Hos Britannica vil nemlig hver eneste endring som blir gjort av brukere gå igjennom en av Britannicas ansatte eksperter, slik at tull og usanne påstander kan filtreres vekk før de blir publisert.

På Wikipedia blir de fleste endringer og tillegg publisert før de eventuelt blir lest igjennom og rettet av en moderator.

Skal gå fort
Britannica lover imidlertid at godkjennelsesprosessen ikke bør ta med en omtrent 20 minutter før de dukker opp på nettversjonen av leksikonet.

Mange av endringene gjort på nett vil også ende opp i Encyclopædia Britannicas fysiske format, som publiseres annet hvert år.

Kommer i dag
Muligheten til å endre på Britannica-artikler vil komme iløpet av de neste 24 timene. Vær imidlertid obs på at du må registrere deg med fullt navn og adresse før du får endre noe som helst.

Kilde:
AP
Britannica

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse