Endelig klipp-og-lim til iPhone

Med Clippy installert kan man markere tekst i redigeringsfeltet, og kopiere til andre applikasjoner.

En av de største manglene til iPhone er for mange den fraværende klipp-og-lim-funksjonen. Flere nettsteder har blitt opprettet kun for å få Apple til å innføre klipp-og-lim i kommende firmwareoppdateringer, og mange har prøvd å lage sine egne klipp-og-lim-applikasjoner.

Blant disse har funksjonen blitt tilgjengelig, men svært begrenset, via web-applikasjoner, som har lagret kopi-informasjonen online.

Nå skal jailbreak-applikasjonen Clippy løse alle problemer, ved å legge til kopi- og lim-knapp til tastaturet som dukker opp når du skal skrive.

Annonse

Nesten usynlig
Det eneste du ser av Clippy er to ekstra knapper oppe på det vanlige tastaturet, som dukker opp når du trykker på symbolknappen nederst til venstre. Fremfor å bare flytte pekeren i tekstfeltet vil man nå markere tekst når man drar fingeren over, og både kopiering og liming fungerer veldig greit.

Det fine med det hele er at Clippy fungerer i alle program som har et redigeringsfelt med inntastningsmuligheter – programmer som SMS, Safari, Mail, SwirlyMMS og Facebook. Kopier for eksempel en internett-adresse fra url-feltet i Safari, og send den som en tekstmelding via SMS-applikasjonen.

Her har vi kopiert nettadressen vår fra en melding, og kopiert det inn i Safari. Av en eller annen grunn står den første adressen vi kopierte fortsatt som aktiv, selv om den kopierte riktig.

Kun i redigeringsfeltet
Problemet ligger imidlertid i at man kun kan kopiere tekst man selv har i redigeringsfeltet – ikke på en nettside. Skal du for eksempel kopiere noe fra en mail du har fått, vil du først måtte trykke på «reply», for å senere kopiere fra redigeringsfeltet.

Clippy er altså langt ifra ferdig, men gir en god pekepinn på hva vi kan forvente fremover. Programmet er kun i beta, og vi krysser fingrene for at det snart vil tillate kopiering fra alle mulige områder.

Bare jailbreak-telefoner
Programmet er som sagt forbeholdt de som har en jailbreaket iPhone eller iPod Touch som tillater tredjeparts programvare. Skulle du være en av de kan programmet lastes ned via Cydia. Bare søk på “Clippy” i søkefeltet, og last ned programmet. Enkelt og greit.

Kilde:
Modmyi

Annonse
Annonse