Scott Durschlag i Skype mener at kvalitet er alfa og omega når det gjelder digital kommunikasjon.

Annonse


Snakk sammenhengende med Skype

LAS VEGAS (ITavisen.no): Skype er verdens mest utbredte system for IP-telefoni. Men det er mye mer i tillegg. Du kan både snakke, tekste og kommunisere via video – akkurat som med MSN Messenger.

Kvaliteten i høysetet

For å kunne konkurrere med nettopp Microsofts chattesystem må Skype ha noe mer enn billige telefonsamtaler. Nå satser de på kvalitet.

Skypes COO Scott Durschlag mener løsningen liger i kvalitet. Derfor lanserer han nå en helt ny versjon av programvaren der du både kan chatte med fullskjerm og oppleve samtalen som sammenhengende.

– Når to mennesker samtaler på nettet føles det ofte som en «walkie talkie»-kommunikasjon. Først snakker du, så snaker jeg. Med den nye versjonen forsvinner denne følelsen. Det oppleves som om to mennesker snakker sammen samtidig – til og med i munnen på hverandre, sier Durschlag.

Mac-versjon allerede ute

Den nye Windows-versjonen, som erstatter 3.8.0.188, er ikke ute enda. Men en flunkende ny Mac-versjon har nettopp blitt lagt ut – 2,8 beta – ble sluppet denne uka.

– Vi vil også videreutvikle vår Linux-versjon og gi et enda bedre tilbud til utviklere som ønsker å bruke koden vår. Vi ønsker jo at flest mulig skal bruke Skype, sier Scott Durschlag.

Bare på tomannshånd

Han kan derimot ikke love at flere enn to skal kunne videosamtale samtidig med det første.

– Dette ligger i planene våre. Men vi ønsker ikke å komme med halvferdig løsninger her, så vi venter til det fungerer som det skal.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse