15-tommers MacBook Pro til venstre, 17-tommer til høyre

Annonse


iTunes uten DRM

Den store Apple-pressekonferansen under MacWorld-messen er overstått, og selskapet presenterte noen interessante nyheter.

Det aller viktigste, spesielt for musikkelskere, er at iTunes endelig fjerner DRM-sperren på musikk kjøpt gjennom butikken. Fra og med i dag skal 8 millioner sanger være DRM-frie, innen slutten på dette kvartalet vil det gjelde alle 10 millioner sanger. Dessuten går prisen på sangene ned (eller rettere sagt, det vil være tre prisklasser, og den endelige prisingen skal avgjøres av plateselskapene), og iTunes på iPhone vil fra nå av også fungere over 3G, ikke bare Wi-Fi.

For gadget-elskere er det strengt tatt bare én nyhet som er relevant: Den nye MacBook Pro med 17-tommers skjerm.

Varer nesten evig
Maskinen er uten tvil lekker, og har flotte spesifikasjoner. Det mest imponerende for mange vil sikkert være batteriet, som skal etter sigende ha hele åtte timers batterilevetid. Apples ingeniører valgte å gjøre batteriet permanent innebygd i maskinen, slik at den er større, og dermed varer lenger. Batteriet skal visstnok tåle rundt 1000 oppladninger.

I tillegg til dette følger nye MacBook Pro mange av de samme prinsippene som de andre Pro-modellene, har flere av de samme inngangene og utgangene, men har også den stilige glassbaserte trackpaden som støtter multitouch og betjening med fire fingre.

På innsiden finner vi Core 2 Duo-prosessor med 2.93 GHz og opptil 8 GB minne. Du får dobbel grafikkløsning med 9400M og 9600M-prosessorer fra Nvidia og kan velge mellom 320 GB harddisk eller 256 GB SSD-disk.

MacBooken har også en nydelig skjerm med 1920×1200-oppløsning og 700:1-kontrast. Hele maskinen skal være den letteste og tynneste 17-tommers laptopen. Den rimeligste modellen av maskinen vil koste 22990 kroner.

Bedre programvare
I tillegg til disse nyhetene viste Apple frem oppdateringer til iLife og iWork-programmene, med blant annet ansiktsgjennkjenning og musikkopplæring i GarageBand.

Så, ingen store nyheter altså. Men hyggelig å kunne kjøpe musikk uten DRM.

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse