Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Ser du forskjellen?

HD eller vanlig oppløsning?

Én av fem ser ikke forskjellen. Gjør du?

En ny undersøkelse viser at 18 prosent av HD-TV-eiere tror at de ser på HD-materiale, selv om de egentlig ser på vanlige, analoge signaler.

Intervjuet amerikanere
Amerikanske Leichtman Research Group (LRG), som utførte undersøkelsen, intervjuet 1302 amerikanske borgere for å komme fram til det endelige tallet.

Mange hadde allerede oppgradert sine gamle TVer til HD-klare beist, men uten å egentlig vite hva det innebar.

HD-signal for HD-TV?
For de litt mer innvidde er det klart at signalet TVen mottar også må være av høy kvalitet, for at TVen skal kunne vise sitt egentlige potensiale.

Dette har visst går hus forbi en rekke brukere i USA, som tror de ser på HD-materiale, selv om egentlig ser analoge signaler på sine HD-fjernsyn.

Vanskelige forkortelser og standarder
Grunnene er mange, ifølge LRG. Blant annet er det mange, vanskelige forkortelser å standarder å forholde seg til. Oppløsninger som 1080p, forkortelser som HDMI og fellesbegrep som «HD-Ready» gjør ting komplisert for brukerne, som ender opp med å kjøpe en TV uten å helt vite hva de går til.

I tillegg kan man skylde på selgerne, som ifølge undersøkelsen bare informerte 40 prosent av kjøperne om at de måtte bestille egne HD-kanaler. Blu-ray-salget har kanskje også noe av skylda, ettersom formatet fortsatt ikke har tatt helt av.

Kilde:
PCworld

Stikkord: hd, hdmi, tv