Picture 6

Annonse


80 kjerner i én prosessor

På SC08-konferansen for to dager siden la Michael Dell, sjefen for dataselskapet Dell, ut om hvordan han tror prosessorer utvikler seg de kommende årene.

Flere kjerner, mindre plass
Det mest oppsiktsvekkende som ble lagt frem var nok tidslinjen til Dell. Iløpet av datamaskinens levealder har mye skjedd innen teknologien, og prosessorer får flere og flere kjerner, samtidlig som de blir mindre å mindre.

Iløpet av 2010 regner Michael Dell med at det vil finnes prosessorer med 80 kjerner, uten at det betyr med strømforbruk enn det vi ser idag.

Dell ser for seg at framtidens prosessorkrig vil basere seg på kampen om flest kjerner.
(Ill.: Dell)

Intel tror på tusen kjerner
Intel har tidligere vært inne på lignende uttalelser, hvor de har uttalt at framtiden vil by på tusenvis av kjerner i én prosessor. Han nevnte også at en 80-kjerners prosessor sansynligvis ville være mulig “i løpet av i de neste fem årene”.

Annonse
Selvfølgelig vil målet med 80 kjerner bli møtt via flere mellomstadier. Intels kommende Larrabee vil tilby flerkjerners-prosessor, samt Chipzillas Dunnington allerede kan skilte med seks kjerner.

Flerkjernersprosessorer på vei
Det ryktes i tillegg om at Sun Microsystem vil tilby 16-kjerners prosessorer om ikke så altfor lenge. I tillegg verserer det rykter om en 32-kjerners prosessor fra Intel innen kort tid. Det blir definitivt spennende å se hva som kommer fremover.

Kilde:
News.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse