Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Sinnamusikk er også tilgjengelig i MTVs massive musikkarkiv.

MTV knuser Youtube

Legger ut alle musikkvideoene de har.

I 2006 fortalte Youtube at de drømte om dagen da samtlige musikkvideoer fantes på nettstedet sitt. Idag er det utvilsomt mange musikkvideoer å finne på Youtube, men om alle musikkvideoene der er nok heller tvilsomt.

Nå har MTV gått dem i forkjøpet, og lanserer sin helt egne videotjeneste på nettet. Alle musikkvideoer du kan tenke deg – helt gratis, helt nydelig.

Enkelt og greit
Tjenesten fungerer på mange måter som overnevnte Youtube. Du kan søke etter band, artister, sanger og album, og få opp en liste over passende treff. Videoene kan sees i både lite og fullskjermsformat, og kan kopieres uproblematisk til andre nettsteder.

Idag er det 16 000 musikkvideoer ute, i tillegg til ekslusive konsertopptak og de populære unplugged-forestillingene. Og det er bare begynnelsen. Ifølge MTVs egen blog oppdateres musikkbiblioteket daglig, og nye videoer kommer ut hele tiden.

Norsk musikk?
Tjenesten fungerer i Norge, selv om det har dukker opp klager fra mange land verden over som ikke har tilgang til nettstedet. Hvorfor vi har vært så heldige akkurat denne gangen er usikkert.

Utvalget av norsk musikk er imidlertid ganske dårlig for øyeblikket. Ved et kjapt søk på norske mainstreamartister fant vi svært lite, med unntak av artister som Maria Mena, Sondre Lerche og A-Ha.

Det er fint å se at MTV endelig blir assosiert med musikk og musikkvideoer igjen, fremfor merkelige realityserier og gladtortur. Den ultimate musikkvideo-tjenesten på nett har endelig kommet, og den har fått MTV-navnet stemplet på seg.

Sjekk ut siden her.

Kilde:
Ars Technica

Annonse
Stikkord: ars technica, musikk, youtube