Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Denne maskinen fra Dell kan komme til å hete noe helt annet enn Netbook, dersom Microsoft får det som de vil. (Ill.: Dell)

Slik er Dells nye mini-PC

Test: Den første testen av 12-tommeren.

Selveste Dell-sjef og gründer Michael Dell leverte personlig selskapets første såkalte Netbook til David Flynn, journalist i australske APCMag.

8,9 og 12 tommer

Dell kan nå tilby to utgaver av sin splitter nye mini-PC: En 8,9-tommer for de som vil ha det knøttsmått, og en 12-tommer for de som vil ha noe som ligner litt mer på en fullblods PC.

på 8,9-tommeren har du valget mellom Windows XP og Linux (Ubuntu). Mens 12-tommeren kommer forhåndsinstallert med Windows Vista Home Basic. Dell snakker imidlertid om å gjøre XP- og Ubuntu-versjoner tilgjengelig senere.

Grundig test

Markedssjef Hans Christian Seime i Dell Norge kan foreløpig ikke si når maskinene vil bli lansert i Norge, eller hvor mye de vil koste. Men det dreier seg om identiske modeller som de som nå lanseres i USA.

Det er 12-tommeren som det australske nettstedet nå har utført en grundig test av. Denne maskinen er den første mini-laptopen som bruker Atom Silverthorne-prosessoren fra Intel, i stedet for den sedvanlige Atom Diamondville-prosessoren.

Dårlig batteritid

Det gjør ikke maskinen mindre interessant for brukerne – spesielt fordi denne prosesoren er fullt ut i stand til å kjøre Vista.

Nettstedet er overveiende positiv til maskinen, selv om de synes prisen på 1000 dollar (om lag 7000 kroner etter dagens kurs) er i drøyeste laget.

Samtidig påpeker de at batterilevetiden på 3,5 timer er optimistisk (målt med nesten alt av – inklusive skjermlyset), og at den reelle levetiden er langt kortere enn med en fullblods laptop.

Stikkord: atom, dell, home, linux, netbook, Tester, vista, windows, windows xp, xp