Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Mark Wahlberg spiller hovedrollen i Max Payne-filmen, som generelt har fått en svært dårlig mottagelse av verdens filmanmeldere.

Spillprodusent slakter Max Payne

Kraftig misfornøyd med filmen.

Scott Miller, sjefen for Duke Nukem-utviklerne 3DRealms, er enig med flesteparten av kritikerne i at Max Payne-filmen er elendig. Det er riktignok finske Remedy som har utviklet spillene i serien, men 3DRealms har alltid fungert som produsenter og hjulpet til med utviklingen.

Faktafeil
Miller påpeker ovenfor bladet Edge at filmen inneholder en rekke grunnleggende feil i forhold til kildematerialet. For eksempel: dopbaronen Jack Lupino blir ikke drept av Max Payne i filmen, men av en mindre betydningsfull figur, og på en uinteressant måte. Lupino skal ha en nesten overmenneskelig styrke, men blir raskt ekspedert i filmen.

Dessuten er Miller misfornøyd med hvordan andre figurer, inkludert kollegaen B.B Hensley, samt selveste Max, blir fremstilt.

Motivasjon
Ikke minst har produsenten et problem med at filmen ikke viser hvordan Paynes familie blir drept før nesten halvveis. Dermed vil publikum få problemer med å forstå hva som driver ex-politimannen. I spillet blir dramaet presentert helt på begynnelsen, og det er derfor lettere å identifisere med de personlige demonene til Max Payne.

Miller avslutter med å nevne at han kunne fortsatt i lang tid om problemene med filmen. Faktum er at filmen åpnet sterkt til tross for overveldende negative kritikker, og er blant de spillbaserte filmene som har gjort det best i løpet av de siste årene.

Har du sett filmen? Hva synes du?

Stikkord: duke