Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Med et eget bannefilter skal Microsoft gjøre telefonsamtaler mer barnevennlige.

Microsoft med bannefilter

Vil filtrere stygge ord.

Microsoft har nettopp tatt patent på en ny teknologi som vil gjøre det mulig å sensurere spesifike ord i telefonsamtaler – helt uten forsinkelser.

Gjør banneord uforståelige
Microsofts nye teknologi, som for ordens skyld har blitt tildelit patentnummer 7,437,290, er et sensureringsfilter som kan registrere både inn- og utgående datastrømmer.

All lyd som går passerer filteret blir automatisk prosessert og sammenliknet med en forhåndsbestemt liste over forbudte ord. Skulle den finne noen av ordene i datastrømmen vil ordene enten bli helt fjernet, eller gjort uforståelige.

Fjerner banning
Det betyr at hvis en ansatt ved datasupport-avdelingen skulle begynne å kjefte og banne grunnet innringerens inkompetanse, vil alt bli sensurert vekk før lyden når kundens ører.

Programvaren ville selvfølgelig være nødt til å ha blitt installert på forhånd, og sensureringslisten opprettet.

Begrenset?
Når, hvor og hvordan programvaren skal implementeres har ikke Microsoft sagt noe om. Det er imidlertid en spennende teknologi, selv om den virker en smule begrenset. Hva skjer hvis en nordlending med et langt større bannerepartoar enn folk flest virkelig tenner på alle pluggene?

Enten vil bare en brøkdel av ordene sensureres, eller så må den predefinerte sensureringslisten være veldig omfattende.

Kilde:
The Inquirer

Stikkord: lyd, Microsoft, ord, patent, sensur, the inquirer