Hopp til navigasjon Hopp til innhold
amd-logo-4

AMD deler seg

Prosessorprodusenten bekrefter restrukturering, kvitter seg med produksjon.

Brikkeprodusenten AMD har lenge slitt med økt konkurranse fra giganten Intel, og annonserte i går en plan for restrukturering av selskapet. AMD vil, sammen med det Abu Dhabi-baserte selskapet Advanced Technology Investment Company, starte en ny enhet kalt The Foundry Company.

Denne skal få ansvaret for selve produksjonen av AMDs prosessorer.

Hjelp fra Emiratene
ATIC eies av regjeringen av Abu Dhabi, og vil investere 2.1 milliarder dollar i prosessen. 700 millioner av disse vil gå direkte til AMD, som har slitt finansielt. AITC vil også bidra med mellom 3.6 til 6 milliarder dollar over de neste fem årene for å videre finansere det nye selskapet.

The Foundry Company vil ta over driften av AMDs fabrikker i Tyskland og pusse dem opp, samt mest sannsynlig bygge en ny fabrikk i staten New York.

Et annet Abu Dhabi-basert selskap, Mubadala Development, vil også kjøpe seg inn i AMD, og bidra ytterligere til firmaets økonomi.

Krise
Analytikere er enige at AMD har levert temmelig katastrofale resultater de siste årene, og at en restrukturering og innsprøytning av penger har vært nødvendig.

De fleste brikkeprodusenter eier ikke egne fabikker, noe AMD har lenge tviholdt ved, og som har kostet penger. Oppkjøpet av ATI og trøbbel med visse prosessorer har også ført til økonomiske problemer.

Nyheten om restrukturering er blitt tatt positivt i mot på Wall Street, og AMDs kurs har økt med 18 prosent. Det blir spennende å se hvordan restruktureringen av mektige AMD vil slå inn på konkurranseforholdet i prosessor-bransjen.

Kilde

Stikkord: amd, ati, konkurranse, new york, prosessor