RealDVD var neppe førstevalget til de som ønsker å kopiere filmene sine. Nå er programmet stoppet.

Annonse


Stopper RealDVD

RealNetworks er best kjent for den utskjelte mediespilleren Real Player. Men de har også fingrene i mange andre prosjekter.

Stoppet av dommer

Ett av dem er RealDVD – et program som lar deg lagre DVD-platene dine på harddisken. Dette liker filmbransjeorganisassjonen MPAA så dårlig at de vil stoppe programmet med loven i hånd.

Det ser de nå ut til å ha greid – i hvert fall inntil videre. Emn dommer i USA har beordret øyeblikkelig stopp av programmet.

Nøkler virker ikke

De som har fått utdelt nøkler til programvaren opplever nå at de ikke får brukt det. På RealDVD.com ligger det nå en melding om at tjenesten ikke er tilgjengelig for øyeblikket.

Annonse


På grunn av skritt som Hollywood.-studioene har foretatt mot oss nylig, er RealDVD midlertidig utilgjengelig. Men fortvil ikke. Vi vil fortsette å arbeide flittig for å skaffe deg programvare som lar deg lage lovlige kopier av dine egne DVD-plater til eget bruk, heter det i meldingen.

Lang historie

Filmbransjen har hele tiden kjempet mot alle former for kopiering av filmer. Først innførte de et analogt scramblersystem (Macrovision) på VHS-kassetter. Siden la de inn CSS (Content Scrambling System), som skulle hindre kopiering av DVD.

Ingen av systemene har vist seg å være effektive. Macrovision-systemet lot seg enkelt overstyre med bokser som bel solgt for et par hundrelapper, og CSS ble som kjent brutt av DVD-Jon og hans venner.

Delikat sak

At en stor kommersiell aktør som Real nå tar opp hansken fra det filmbransjen anser for å være piratenes område, gjør saken svært delikat.

Som de fleste vet er det ingen mangel på programvare – både gratis og mot betaling – som gjør akkurat det samme som RealDVD.

Kilde:
newteevee.com

Annonse


Annonse


Annonse


Annonse