Estlendere kan allerede i 2011 bruke mobiltelefonen sin ved parlamentsvalget.

Annonse


Dette er ikke en iPhone!

Har du en kjip Windows Mobil? Her er løsningen.

Fra gråstein til gull

Undertegnende fikk nylig en brukt HTC P6300 fra en person som har skiftet til iPhone 3G. I håp om at HTC hadde lansert Windows Mobile 6.0 eller 6.1 gratis til denne mobilen lette jeg rundt på nett, men neida. Her var det kun Mobile 5.0 som gjaldt og som kjent er ikke særlig fett.

Heldigvis tok jeg turen innom YouTube. Der var det flere snutter som viste ganske imponerende modifikasjoner til HTC-mobiler som egentlig ikke skulle kjøre Mobile 6.

Kjapp respons

Ikke bare brukte disse mobilene Mobile 6.1, men OSet kjørte bra. Like bra som versjon 5. Vår 6300 er utstyrt med 400MHz Toshiba-CPU, og det var tydeligvis mer enn nok. Jeg liker ikke å bruke stylus så at TouchFlo (versjon 1) fungerer på denne mobilen er intet mindre enn fantastisk.

Annonse


Menyene er pene og fungerer overraskende når man kladder på skjermen med fingrene. Bla i meldinger og bilder fungerer utmerket også med zoom. Også å sende SMS fungerer fint med fingrene. Mye takket være HTCs Touchpad med norsk T9. Akkurat denne HTC-modellen har også GPS. Fint sammen med Google Maps.

Massevis av programvare

XDA-Developers har et svært aktivt forum for utveksling av alskens programmer. Ikke bare det, men her ligger det også hele OS. Modifiserte Windows Mobile 6.1 OS som ser virkelig sexy ut. Vi liker også veldig godt at SMSer fra samme person vises som en samtale.

Og sist, men ikke minst: et iPhone-skall. Ved hjelp av programmet iFonz får man Apples skall på mobilen og kan derfra starte programmene. Kjempefint for oss som hater stylus. Det er også selvsagt obligatorisk og ha iPhone-tastelåsen med slide og det hele. Denne finner du her.

Se alle bildene av vår modifiserte HTC P6300 her:

IMG_6562

ITavisen tar intet ansvar for programvare man installerer eller modifikasjoner man gjør med sin Windows Mobil, heller ikke eventuell brudd på garanti.

iFonz på en Windows-basert mobil:

Windows Mobile med TouchFlo:

Annonse