Hopp til navigasjon Hopp til innhold
wrathcash

Blizzard har brukt 1 milliard på WoW

… Men er det egentlig så mye?

Ingen var vel i tvil om at Blizzards utrolig populære MMO-spill gjør det bra. 10 millioner spillere og den kommende utvidelsespakken Wrath of the Lich King er bevis nok for de fleste. Likevel skulle man tro at et MMO-spill koster mye å drifte, da det får konstant oppdateringer og kundeservicen er oppe til enhver tid. Tydeligvis ikke.

Brukt 200 millioner dollar siden 2004
Blizzard forteller nå på deres Analyst Day at de hittil har brukt 200 millioner dollar på World of Warcraft – omtrent 1 milliard norske kroner. Utvilsomt en stor sum, men med tanke på at summen inkluderer lønn til hele staben, hardware-support og kundebehandling for hele 2004-2008-perioden er det ikke så mye allikevel.

Ser man på hvor mye Blizzard tjener hver dag blir summen enda mindre betydelig.

Vanskelig regnestykke
Ettersom Blizzard ikke vil ut med noen håndfaste tall på hvor mye de tjener på WoW, har The Register laget et lite regnestykke for å annslå den egentlige summen.

Ettersom Blizzard annslår de har 10 millioner aktive brukere har man et godt utgangspunkt for regnestykket. Problemet er imidlertid at prisene varierer fra område til område, og gratis spilletid blir ofte utlevert av ulike grunner. Derfor har The Register regnet med tre fjerdedeler av summen for å ha sitt på det tørre.

Og summen blir…
7,5 millioner spillere som betaler en månedsavgift på omtrent 16 dollar, som er den amerikanske prisen, utgjør en sum på hele 112,5 millioner dollar hver måned. Det er nesten 600 millioner norske kroner i måneden. I året tjener de dermed 1,35 milliarder dollar. Prognosen fremover ser heller ikke så dårlig ut, med ekspansjonen Wrath of the Lich King rett rundt hjørnet.

Ikke verst for en 4-års investering!

Kilde:
The Register

Stikkord: blizzard, gratis, lich king, the register, warcraft, world of warcraft, wow