Ikke mer Facebook for de ansatte på Nordlandssykehuset.

Annonse


Slik får du gamle Facebook tilbake

Det populære sosiale nettverket Facebook endret nylig design, noe som irriterte millioner av brukere. Nå finnes det en (midlertid?) løsning på problemet.

Nostalgisk
Løsningen er latterlig enkel. Alt man trenger å gjøre er å legge inn utviklerapplikasjonen til Facebook, og senere gå inn på en spesiell url til hovedsiden.

Det gamle designet vil være tilbake igjen, og du kan surfe igjennom kilometerlange profiler og lese igjennom de gamle veggmeldingene, akkurat som i gamledager.

Slik gjør du:
Gå til utviklerapplikasjonen her, og installer den som en vanlig applikasjon.

Annonse


Når dette er gjort går du til denne url-en (http://apps.new.facebook.com/?fbnew_opt_out=1). Hvis alt har gått som det skal vil du være tilbake på hovedsiden med det gamle designet.

Hopper fort tilbake
Men – løsningen er ikke problemfri. Facebook hopper lett tilbake til det nye designet, og du vil måtte trykke på den spesielle hovedside-url-en igjen. Den enkleste måten å bruke gamle Facebook hele tiden vil dermed være å lage et bokmerke med den spesielle url-en, slik at du kan trykke på den når Facebook bytter utseende.

Litt klønete, men for deg som virkelig hater det nye designet kan det fungere som en nødløsning.

Takk til lesere som tipset oss.

Ny løsning
Oppdatert: Som sagt var løsningen midlertidig, og Facebook reagerte kjapt. Løsningen ser ikke ut til å fungere lenger, da linken bare henviser til nye Facebook fremfor det gamle designet.

Det er imidlertid fortsatt håp, men denne gangen forutsetter det at du bruker Firefox.

Som mange vet om er Firefox svært enkel å tilpasse til sitt eget behov, blant annet med hjelp fra tilleggsprogram som Greasemonkey.

Trenger Greasemonkey og et script
I dette tilfellet har det blitt laget et Greasemonkey-script som gir deg gamle Facebook tilbake. Dermed må du laste ned Greasemonkey her (forutsetter såklart at du har Firefox), og så installerer du scriptet “Old Facebook Redirect” her.

Med Greasemonkey installert trenger du kun å trykke på “install this script”-knappen oppe til høyre.

Når du går inn på Facebook etter dette vil nye Facebook vises, men før siden er ferdig lastet bør den ha byttet tilbake til det gamle utseendet.

Også til Opera
Scriptet skal også fungere med UserJS i Opera, helt uten extensions.

Gjerne si ifra i kommentarfeltet hvordan det har fungert for deg.

Annonse