Nye iPod nanao bidrar kraftig til å lokke Windows-brukere over til Mac, hevder analytikerne.

Annonse


– iPod gir masseflukt til Mac

Tirsdag lanserte Apple en helt ny serie iPod nano – den tynneste, mest batterisnille og med den største lagringskapasiteten så langt.

iPod-glorie

De fleste som kjøper iPod beholder sin Windows-PC, og har ingen planer om å skifte til Mac. Men i følge analysebyrået Needham & Co vil iPod få svært mange Windows-brukere i året til å vurdere skifte plattform.

– Vi har beregnet at 20 millioner flere Windows-brukere vil komme inn i iPod-folden hvert år de neste årene og samtidig komme inn under det vi kaller iPod-glorie-effekten. Dette er storartet for Mac-salget, sier analytikeren Charlie Wolf.

20 av 50 millioner

Til sammen selges det nå 50 millioner iPod på verdensbasis. Talene analysebyrået opererer med er altså en under en tredel av det totale antallet iPod-kjøpere. En del av disse – anslagsvis 10 prosent – er allerede Mac-brukere.

Annonse


I følge prognosene selges 11 millioner iPod i september, og ytterligere 24 millioner i julesesongen.

Hvor mange av disse som kommer til å vurdere å skrote Microsoft til fordel for mac OS, er høyst usikkert. Men i følge flere uavhengige analytikere er effekten helt klar: Det høye iPod-salget fører til at Mac er i ferd med å etablere seg som en farlig konkurrent til Windows.

Kilde:
Macworld.co.uk

Annonse