Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Vi vet ikke om Apple vil lansere iPod Classic med større disk enn dagens 160GB. Men nå kan de, om de vil. (Ill.: Apple)

Alt klart for 240GB iPod

Toshiba lanserer romslig 1.8 tommersdisk.

Helt fram til i går kunne du få iPod Classic i 80 og 160GB-utgave. Så ble det én modell med 120GB. Årsaken var i følge Steve Jobs at de fleste foretrakk 80GB-modellen med 5mm-disk – rett og slett fordi den er tynnere og dermed mer praktisk og elegant.

Gikk ned i lagring

Med andre ord gikk Apple ned, og ikke opp i størrelse på spilleren med den 1,8 tommers innebygde harddisken.

I neste runde kan de imidlertid gå kraftig opp igjen, om de ønsker det. Det kan også andre produsenter av bærbare mediespillere – uten å gå på kompromiss med størrelsen.

120 og 240

Harddiskprodusenten Toshiba kommer nemlig med en 240GB-utgave av den samme disken som før befant seg i 80GB-utgaven og nå altså befinner seg i den nye 120GB-utgaven.

Samtidig lanserer Toshiba en 120GB-versjon av den samme disken. Mens 240GB-utgaven bruker to plater, klarer 120GB seg med en. Dermed bygger den bare 5 millimeter, mens 240GB-utgaven er 8 millimeter høy.

Kan brukes i Air

120GB-utgaven (og muligens også 240GB) burde også kunne brukes i en MacBook Air, og dermed heve lagringskapasiteten kraftig. Dagens harddisk-utgave av den ultratynne Apple-laptopen tar bare 80GB.

I følge Toshiba setter de nye diskene rekord når det gjelder datatetthet: 344Gb pr. kvadrattomme. Begge kjører med 4200rpm og er av typen parallell ATA.

Begge diskene skal settes i produksjon mot slutten av denne måneden.

Kilde:
Reghardware.co.uk

Stikkord: Apple, harddisk, ipod, jobs, macbook, ord, steve jobs, toshiba