I følge Apple har ikke Fingertrekking og fising mange fans på App Store.

Annonse


Apple liker ikke fising

Noen applikasjoner er visst ikke bra nok for å komme gjennom Apples godkjennelseprosess. Programmet «Pull my Finger» var én av dem.

Enkel, men morsom
Som du kanskje har skjønt baserer applikasjonen seg på den enkle, 3-stegsvitsen: Dra i fingeren, fis og le. Applikasjonen lar brukeren velge mellom en lang rekke fingre å dra i, som alle har ulike fjertelyder å by på.

Se videoen under for en hel gjennomgang av programmet.

For smal målgruppe
Programmet er uten tvil en smule barnslig, men med tanke på hvor mange meningsløse applikasjoner som allerede blir solgt på App Store, skulle dette virke som en enkel affære å få det ut til telefonene. Men slik ble det ikke. Programmet hadde for smal målgruppe, ifølge Apple.

Annonse


– Vi har anmeldt programmet Pull My Finger, og vi har konkludert med at den har begrenset brukbarhet for den brede brukerskaren til iPhone og iPod Touch. Derfor vil den ikke bli publisert på App Store, skriver Apple i sin beskjed til skaperen av programmet.

Kritisk til Apple-sensur
Mange har nå stilt seg kritisk til Apples utvelgelsesmetoder, og ønsker klarere retningslinjer for hva som kan distribueres på App Store. Tidligere har tegneserier myntet på et eldre publikum blitt fjernet fra App Store da mange av bildene var for voldelige.

Flere har ettersøkt aldersinndeling på programmene, slik at voksent innhold kunne separeres fra de «vanlige» applikasjonene.

pullmyfinger

Tar det ikke så tungt
Men selv om mannen bak «Pull my Finger» ble avvist av Apple, tar han det ikke så veldig tungt. Han oppfordrer imidlertid alle som ser videoen hans om å kommentere saken, slik at Apple ser at programmet faktisk har en stor målgruppe.

Hvis alt går som han håper vil kanskje programmet få tilgang til App Store allikevel. Hva synes du? Var den for grov for deg?

Kilde:
Ars Technica

Annonse