Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Bare et hotell i Berlin ble berørt av innbruddet den 21. august, hevder Best Western-kjeden. (Ill.: Best Western)

– Bare 10 gjester berørt

Best Western tilbakeviser super-hack.

BERLIN (ITavisen):I går brakte ITavisen en melding hentet fra The Daily Telegraph om at over 8 millioner hotellgjester kunne være berørt av et hackerangrep mot Best Western-kjeden.

Lite omfang

I følge Best Western-kjeden har hacker-angrepet langt mindre omfang. I en pressemelding vi har mottatt fra kjedens norske representant går det fram at det bare er ett enkelt hotell i Berlin som er rammet.

Best Western kan hevder at bare 10 gjester er blitt berørt av dette angrepet. Disse gjestene er kontaktet.

I pressemeldingen heter det blant annet:

Best Western International kan bekrefte at den 21. august i år ble det gjort 3 forskjellige forsøk på å tilegne seg data fra et enkelt hotell via en og samme bruker-ID. Hotellet det dreier seg om er Best Western Hotel am Schloss Kopenick i Berlin, Tyskland. Et virus, en trojansk hest, ble oppdaget av hotellets anti-virus system. Bruker-ID’en som ble angrepet, ga tilgang til reservasjonsdata kun på dette hotellet. Bruker-ID’en ble straks sperret, og datamaskinen tatt ut av bruk.

– Mafiahistorie rent oppspinn

Det finnes i følge kjeden ingen indikasjoner på at andre hoteller er berørt. Dessuten påpekes det at alle gjestedata blir slettet etter sju dager.

I følge de første meldingene skulle en indisk hacker stå bak innbruddet, og ha solgt data videre til et miljø tilknyttet den russiske mafiaen.

Denne historien betegner Best Western-ledelsen som rent oppspinn. Men de bekrefter at saken er under etterforskning, og at både FBI og myndighetene i flere land er koblet inn.

Stikkord: data, hacker, itavisen, western