Hopp til navigasjon Hopp til innhold
iphone 3g

App-salget tar av

Over 60 millioner iPhone-tillegg har blitt lastet ned.

Den nye versjonen av iPhone og Apple App Store har nå vært ute i en måned. I et intervju med The Wall Street Journal fortalte Steve Jobs at salget går strålende.

– Skal bli et milliardmarked
I løpet av måneden skal Apple ha solgt programmer gjennom App Store for 1 million dollar per dag, omtrent 5 millioner kroner. Totalt har de nå solgt apps for over 30 millioner dollar, 150 millioner norske kroner.

Om salget fortsetter slik vil Apple tjene 360 millioner dollar i året på deres nye produkt.

– Det kommer til å stige over en halv milliard snart, forteller Jobs, og tror det kommer til å bli et milliardmarked en gang i framtiden.

30 prosent til Apple, 70 prosent til utvikleren
Som tidligere sagt legger Jobs vekt på at Apple ikke tar alle pengene selv. 70 prosent av pengene fra App Store går til programutviklerne som får sine programmer solgt, mens Apple tar 30 prosent for distribusjon og hosting av programmene på sine servere.

Han forteller imidlertid at selv om de ikke får alle pengene fra App Store, tror han at tjenesten bidrar til at flere vil ha Apple-produkter, som igjen gagner Apple.

Bekrefter «bakdøra»
I tillegg til å snakke om en vellykket lansering, bekrefter Steve Jobs ryktene om at alle iPhoner oppdaterer seg rutinemessig til et Apple-nettsted, som potensielt kan føre til at den automatisk sletter installerte programmer.

Jobs forteller de har det som en siste nødvei, hvis de uten vilje skulle ha distribuert usikker programvare via App Store. Med denne bakdøren åpen kan de forsikre seg om at alle telefonene er sikre.

Kilde:
Yahoo News

Stikkord: 360, app store, Apple, apps, iphone, jobs, programmer, programvare, steve jobs, the wall street