Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Hjelp! Jeg har blitt svindlet! Nå er det superdyre programmet «I Am Rich» fjernet fra App Store. (Ill.: Apple iPhone forum)

Gikk rett i «I Am Rich»-fella

Åtte iPhone-brukere kjøpte lure-program til 5500 kroner.

Onsdag skrev ITavisen om iPhone-programmet I Am Rich, som koster 5500 norske kroner via App Store.

44 000 i lomma

Programmet gjør ikke noe som helst, bortsett fra å vise et bilde av en diamant. Det dreier seg med andre ord om en dårlig spøk, alternativt om en utspekulert svindel fra bakmannen Armin Heinrich.

Få hadde vel trodd at noen skulle gå i en så åpenbar felle. Men jo. Nå viser det seg at åtte personer har kjøpt applikasjonen, og dermed blitt fem store lapper pluss en femhundrelapp fattigere. Og Heinrich har plutselig blitt hyggelige 44 000 kroner rikere.

Rop om hjelp

På Apples iPhone-forum ligger det et fortvilt rop om hjelp fra en bruker som kaller seg Lee5279xx.

Han forklarer at han hadde glemt at kona hans hadde satt opp ettklikksfunksjonen iClick på familiens bærbare PC. Sammen med noen venner fikk han øye på «I am Rich». De syntes det var en artig spøk, og klikket på det for å se hva som skjedde.

Og vips! så hadde de kjøpt programmet.

Prøver å stoppe pengene

Innsenderen prøver nå å stoppe betalingen gjennom VISA. Kredittkortselskapet har ennå ikke verifisert overføringen, så utfallet er uvisst.

Nå retter den uheldige applikasjonskjøperen en innstendig bønn til Apple om å fjerne programmet. Samtidig advarer han andre mot å kjøpe det.

Fjernet fra iPhone-butikken

Nå ser det ut som han blir bønnhørt fra Apples side, i hvert fall. Selskapet har nå fjernet «I Am Rich» fra App Store.

Samtidig ble det i går klart at Apple med den ferske versjon 2 av oprativsystemet fra iPhone kan kan svarteliste iPhone-programmer som er kjøpt i selskapets App Store og eventuelt fjerne disse fra telefonen din.

Om Lee5279xx og de sju andre som så langt har kjøpt applikasjonen får igjen pengene sine, er likevel uvisst.

Kilder:
Los Angeles Times
The Inquirer
Digi.no

Stikkord: app store, Apple, bilder, iphone, itavisen, ord, svindel, the inquirer