Her ser vi hvordan 4740 Cherooke Avenue ser ut i Miami.

Annonse


Street View nærmer seg Norge

I 2005 kom Google Maps på nettet. Tjenesten ble svært populær, og tjenesten utvidet seg i takt med ønsket om bedre og mer nøyaktige kart. I fjor kom de med tjenesten Google Street View som lot oss gå ned på gatenivå og se oss rundt – akkurat som om vi hadde vært der selv.

I begynnelsen var tjenesten kun forbeholdt et utvalg amerikanske byer. Nå paddler Google over Atlanteren etter å ha fått godkjennelse til å kartlegge England på samme måte.

Hard kritikk
Det har tatt en stund for Google å få godkjennelse i England, da mange har vært skeptiske til hvor enkelt det er å identiflsere personer på Google Street Views bilder. Blant annet har flere personsvernsgrupper i England vært usikre på den nye tjenesten.

Information Commisioner’s Office (ICO), gruppen som har fått ansvaret for å finne ut om Google Street View bryter mot noen personvernslover, melder imidlertid at det ikke strider mot noen lov.

Annonse


Får grønt lys
Dermed er dørene åpne for Google å kjøre rundt i England og ta bilder med sine spesielle panoramakameraer rundt i gatene. BBC har allerede meldt i fra om at flere Google-biler har blitt sett rundt omkring i England. Google vil imidlertid ikke si noe om når bildene er klare, og når de skal legges ut på nettet.

Flere ting må nemlig klargjøres før de blir vist fram. ICO legger stor vekt på hvordan programvaren til Google klarer å tåke om på bilder slik at ansikter og registreringskilt ikke er gjenkjennelige.

– Kan gjenkjennes
ICO innrømmer likevel at på visse bilder kan virke avslørende eller krenkende for noen. De synes allikevel ikke at dette skal hindre Google i å ta bilder i England, da deres hovedmotiv er ikke å ta bilder av mennesker, men å kartlegge gater.

Slik funker Google Street View:

Annonse