Hopp til navigasjon Hopp til innhold
Iphone netcom (Ill.: Per Ervland/ITavisen)

Svenskene får fri iPhone-dataplan

Telia angret seg, og endret abonnementene.

Det virker som om folket har blitt hørt på andre siden av landegrensa. Telia, det eneste selskapet som vil selge iPhone i Sverige, har endret mening, og åpner nå opp muligheten for fri databruk i sine abonnement.

Fri databruk for 170 kroner
Svenskene vil ha mulighet til å velge mellom flere abonnement, og velge fri datatrafikk som en tilleggstjeneste for 199 svenske kroner i måneden, snaue 170 norske.

Det billigste abonnementet de har å by på er «Max 25», som gir brukeren 5000 sms i måneden, for 49 svenske kroner i månedsavgift. Legger man til tilleggstjenesten for fri databruk blir den totale månedsavgiften på 248 svenske kroner. Langt under det vi har sett før.

Det fører imidlertid til at iPhonen også går opp i pris, og med akkurat dette abonnementet vil telefonen koste mellom 4295 og 5195. Prisen varierer utifra hvilken versjon du vil ha (8 eller 16GB) og hvor lenge du vil binde deg (18 eller 24 måneder). Se alle abonnementene og prisene her.

Kan skje i Norge også
Hvorfor er dette aktuelt for oss? Hovedsaklig for dette kan være en indikasjon på at det samme kan skje i Norge. Både Telia og Netcom er eid av modeselskapet TeliaSonera, og hvis en søsterbedrift gjør det, hvorfor ikke Netcom også?

Det er i hvert fall ikke tvil om at Netcom har kjent presset fra flere hold allerede. Forbrukerombudet har allerede sagt de vil ha en samtale med Netcom om deres avtaler, og en av våre lesere startet en underskriftskampanje for å kjempe for fri dataplan.

Nå som Telia har snudd kan vi håpe dette er nok for å overtale Netcom til å satse på en fri databruk på iPhonen.

Annonse
Stikkord: iphone, netcom, sms